Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Nu er geen schaakwedstrijden buitenhuis zijn, blijkt thuis schaken populair te zijn. Sinds de scholen twee weken geleden moesten sluiten is sprake is van een enorme groei van internetschaak. Naast het gratis kunnen schaken (bijv. lichess.org/) en de digitale versie van de traditionele leermethode (chesss Tutor) zijn er twee snel groeiende toepassingen: Schaakmatties en Chessity.

 

Schaakmatties is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Het is de grootste online schaakclub van Nederland. Het gebruikt het platform chesss.com dat wereldwijd veel wordt gebruikt. Naast het zelfstandig spelen tegen (buitenlandse) jeugdschakers organiseert de KNSB regelmatig toernooien. Een jaarlidmaatschap kost € 7,50.  Zie schaakmatties.nl. Woensdag 25 maart jl. was er met de directeur van het Bondsbureau van de KNSB op BNR-nieuwsradio een interview, waarin hij aangaf dat Schaakmatties met 250 per week groeide t.o.v. 30/40 per week daarvoor.

Een andere toepassing is Chessity. Hiermee zijn veel Westlandse scholieren bekend, omdat er sinds september 2015 aan 1.800 basisscholieren een workshop Chessity is gegeven dor Ard Dekker, coördinator Schoolschaakplan Westland.  Dit gamend leren schaken is vooral voor beginners een schot in de roos. Er kunnen opgaven worden gemaakt op veel niveaus, sterren en stickers gehaald en examens gemaakt. Meer dan 400 diploma’s zijn al uitgedeeld. Sinds eind vorig jaar kan  tijdens werkdagen worden meegedaan aan een (Chessto-week)competitie. In de week van 14-20 maart speelden 135 scholen en iets meer dan 900 scholieren mee. In de week van 21-27 maart waren dat meer dan 200 scholen en bijna 1300 schakers!. De groei zit er dus goed in. Het jaarlidmaatschap van Chessity kost € 6,90 als dat via school bij Heutink wordt besteld. Het is nu nog mogelijk een gratis lidmaatschap te hebben tot 6 april a.s. Zie www.chessity.com/nl.

 

Ard Dekker(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0624331663) informeert je/u graag verder over de mogelijkheden van Schaakmatties en Chessity.

Agenda

Geen evenementen