Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Maandag 15 april werd de door Stichting Schoolschaak Westland en Schaakmat Westland georganiseerde schaakcursus voor volwassen feestelijk afgesloten. Theo Duijvesteijn ontving het 1500e diploma Chessity dat vanaf 2016 in onze regio is uitgereikt en alle 18 cursisten (waarvan 50% vrouw) ontvingen één of meer diploma’s: veertien diploma’s Stap 1, zes diploma’s Stap 2 en 67 diploma’s Chessity. Op de foto staan ook vier van de vijf trainers, maar ontbreken vijf dames.

Lees meer...

Het Westlands Schaak Kampioenschap MIddenbouw (WSK345) is het (basis) schoolschaaktoernooi voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5. Het vond plaats op woensdagmiddag 10 april in de Joannesschool te Naaldwijk. Op veel basisscholen in het Westland, Hoek van Holland en Maasland wordt schaakles gegeven, al jaren. Het WSK345 houdt daar dan ook direct verband mee.

Voor zo’n toernooi moet er wel wat geregeld en gedaan worden. Vooraf en op de dag zelf.

Lees meer...

Op woensdagmiddag 10 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 39 in Naaldwijk) het 8e Westlands Schaak Kampioenschap Middenbouw (WSK345) gehouden voor kinderen t/m groep 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Aanmelden kan t/m 4 april a.s. alleen via deze link.

Lees meer...

Vrijdag 23 februari waren er veel prijswinnaars bij het door 82 deelnemers uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland bezochte 46e Naaldwijk Schoolschaak Kampioenschap (NSK) in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Abel Drenthen (groep 7 Het Galjoen in Den Hoorn) werd voor de derde keer kampioen van de bovenbouw (51 spelers) en won de wisselbeker definitief. Sam Berkhout (groep 5 Hofvilla Wateringen) won de groep middenbouw (26 spelers). Finley Stokking (Gymnasium Novum, maar woonachtig in Wateringen) werd kampioen in de groep 13 t/m 16 jaar (5 spelers).

Lees meer...

Op woensdagmiddag 24 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 1 gelijkspel toestaan en werd zodoende verdiend eerste. Voor de derde maal op rij en ze mogen de wisselbeker dus houden.

De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Regenboog 2e op bordpunten, omdat zij de laatste wedstrijd verloren van de Joannesschool, die hierdoor 4e werd. Derde werd de P.W.A. 1. Vijfde werd De Hofvilla 1. Deze 5 teams mogen door naar de halve finale van de HSB op 11 februari in Den Haag.

Lees meer...

Vrijdagmiddag 23 februari a.s. organiseert de Stichting Schoolschaak Westland in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk het 46e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap (NSK). Voor het eerst sinds 2017 staat deelname weer open voor scholieren t/m 16 jaar die in Westland, Midden-Delfland of Hoek van Holland wonen of op school zitten. Zie de poster met meer informatie en aanmeldlink (uiterlijk woensdag 14 februari a.s.).

De vierde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Noteer alvast de data van het 46e NSK (vrijdagmiddag 23 februari) en het 8e WSK345 (woensdagmiddag 10 april). Graag helpen wij met schaaklessen en workshops. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

Maandag 15 januari 2024 start in Naaldwijk een schaakcursus voor volwassenen. De cursus wordt georganiseerd door Stichting Schoolschaak Westland en Schaakmat Westland. Inschrijven kan t/m maandag 8 januari 2024. Veel belangstelling wordt verwacht vanwege de toegenomen belangstelling voor schaken, o.a. door de Netflixserie the Queens Gambit, de toename van online schaken en de grote belangstelling voor schaken op scholen in onze regio. Leerkrachten zijn extra welkom! 

Lees meer...

Agenda

Geen evenementen