Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Journalisten kunnen vaak veel beter een impresssie geven van een activiteit dan een organisator. Met dank aan journaliste Debbie van Eijk  verwijs ik daarom deze keer vooral naar de leuke en uitgebreide bijdrage van 27 mei jl. op de digitale online versie van Het Hele Westland.

Op 31 mei sierde het festival zelfs de voorpagina van de wekelijke editie van Het Hele Westland. Tijdens de Jubileumdag van de KNSB in het Spoorwegmuseum op 31 mei werd ook bekend dat de Stichting Schoolschaak Westland  één van de twee hoofdprijzen heeft gewonnen van de  jubileum Schoolschaakweek dankzij de inzending van beeldimpressies (onderstaande fotocollage en deze film op You Tube van de KNSB). Zie de jubileumwebsite. De gewonnen betonnen antraciet schaaktafel van Citty&Park moet binnenkort een mooie bestemming krijgen in Westland.

Zaterdagmiddag 27 mei (13.00 tot 17.00 uur) bruist het  van leuke (schaak)activiteiten in de zalen van de Ontmoetingskerk  in Naaldwijk. Het Westlands Schoolschaakfestival is geen schaaktoernooi en je hoeft zelfs niet te kunnen schaken!  Het festival is gratis en je gaat niet met lege handen naar huis. Zie de flyer, incl. activiteitenoverzicht en tijdschema.

Zie bijgaande tweede nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland met vooral aandacht voor de landelijke Jubileum Schoolschaakweek (22 t/m 26 mei) en het Westlands Schoolschaakfestival (zaterdagmiddag 27 mei). 

De Hofvilla uit Wateringen werd  woensdagmiddag 5 april jl. met 136 punten Westlands Schaakkampioen middenbouw met een neuslengte voor De Joannesschool uit Naaldwijk (132 punten) en De Regemboog uit Naaldwijk (128 punten).
Individuele kampioenen werden Jack van Veelen van De Regenboog (groep 5), Sven Wink van de EWMM uit Monster (groep 4) en Jens Kuijvenhoven van de Pr. Willem-Alexanderschool uit ’s-Gravenzande (groep 3).  

Abel Drenthen van Het Galjoen uit Den Hoorn werd vrijdag 3 maart jl. wederom Naaldwijks Schoolschaak Kampioen (NSK). Bij de middenbouw werd Jack van Veelen van De Regenboog uit Naaldwijk verrassend kampioen.Totaal waren er 57 deelnemers in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk bij het 45e NSK voor jeugd t/m 12 jaar die woont of op school gaat in Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland.

Op vrijdagmiddag 3 maart (van 13.00-16.30 uur) wordt het 45e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap gehouden in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. Je mag meedoen als je in Westland, Midden-Delfland of Hoek van Holland woont of op school gaat en niet ouder dan 12 jaar bent. Je hoeft alleen de basisregels van het schaken te kennen. Deelname kost € 5. Je krijgt  dankzij sponsor ADNU Adviesgroep B.V.  drinken en een aandenken. Iedereen krijgt kans op één van de vele prijzen. Ook worden er enkele boeken van Simon de Schaker verloot. Aanmelden t/m woensdag 22 februari a.s. alleen via deze link.  Na inschrijving volgt voor 3 maart meer informatie.   

Zie bijgaande eerste nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland met vooral aandacht voor de culturele schaakactiviteiten en enkele schaaktoernooien. 

Finale 36e Westlandse Basisscholenschaakkampioenschappen.

Op woensdagmiddag 18 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 2 gelijke spelen toestaan en werd zodoende verdiend 1e. De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Hofvilla 2e. De 3e plaats op bordpunten ging naar de Joannesschool voor de Rehoboth en de Kyckert. Alle teams kregen uit handen van Wouter van Dalen, die namens sponsor ADNU Adviesgroep B.V. te Naaldwijk, de teams gingen daarna op de foto.

De eerste 4 teams plaatsen zich voor de halve finale op 26 februari en het 5e team is reserve. De topscorers van elk team ontvingen ook een medaille.  

Eindstand

  School Plaats Matchpnt. Bordpnt.
1e Het Galjoen 1 Den Hoorn 12 23
2e Hofvilla Wateringen 10 17½
3e Joannesschool Naaldwijk 9 17½
4e Rehoboth Naaldwijk 9 16½
5e De Kyckert Wateringen 9 15½
6e E.W.M.M. 2 Monster 7 13½
7e Bernadette Naaldwijk 6 12
8e E.W.M.M. 1 Monster 4
9e Het Galjoen 2 Den Hoorn 3
10e E.W.M.M. 3 Monster 1

Persoonlijke resultaten

Woensdag 30 november jl. was Joyce van der Meijden, de schrijfster van de kinderboekenserie Simon de Schaker, te gast in Naaldwijk. In de ochtend werd een bezoek gebracht aan de Joannesschool (35 leerlingen groep 5+) en De Regenboog (45 leerlingen groep 5). In de middag luisterden enkele tientallen scholieren aandachtig naar Joyce, die een filmpje liet zien, voorlas uit Simon de Schaker, een quiz speelde en vragen beantwoordde. Bram, Lieke en Lux wonnen het boek Simon de Schaker die dag met de quiz.  Daarna schaakten 22 kinderen tegen Jan en Ard Dekker, bestuursleden van de Stichting Schoolschaak Westland. Negen kinderen speelden remise. Met een beker drinken en één of meerdere schaaksleutelhangers als aandenken hadden ze een geslaagde middag;

Agenda

Geen evenementen