Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De vijfde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Interesse in schaken op school: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

Het Westlands Schaak Kampioenschap MIddenbouw (WSK345) is het (basis) schoolschaaktoernooi voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5. Het vond plaats op woensdagmiddag 10 april in de Joannesschool te Naaldwijk. Op veel basisscholen in het Westland, Hoek van Holland en Maasland wordt schaakles gegeven, al jaren. Het WSK345 houdt daar dan ook direct verband mee.

Voor zo’n toernooi moet er wel wat geregeld en gedaan worden. Vooraf en op de dag zelf.

Lees meer...

Op woensdagmiddag 10 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 39 in Naaldwijk) het 8e Westlands Schaak Kampioenschap Middenbouw (WSK345) gehouden voor kinderen t/m groep 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Aanmelden kan t/m 4 april a.s. alleen via deze link.

Lees meer...

Vrijdag 23 februari waren er veel prijswinnaars bij het door 82 deelnemers uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland bezochte 46e Naaldwijk Schoolschaak Kampioenschap (NSK) in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Abel Drenthen (groep 7 Het Galjoen in Den Hoorn) werd voor de derde keer kampioen van de bovenbouw (51 spelers) en won de wisselbeker definitief. Sam Berkhout (groep 5 Hofvilla Wateringen) won de groep middenbouw (26 spelers). Finley Stokking (Gymnasium Novum, maar woonachtig in Wateringen) werd kampioen in de groep 13 t/m 16 jaar (5 spelers).

Lees meer...

Op woensdagmiddag 24 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 1 gelijkspel toestaan en werd zodoende verdiend eerste. Voor de derde maal op rij en ze mogen de wisselbeker dus houden.

De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Regenboog 2e op bordpunten, omdat zij de laatste wedstrijd verloren van de Joannesschool, die hierdoor 4e werd. Derde werd de P.W.A. 1. Vijfde werd De Hofvilla 1. Deze 5 teams mogen door naar de halve finale van de HSB op 11 februari in Den Haag.

Lees meer...

Vrijdagmiddag 23 februari a.s. organiseert de Stichting Schoolschaak Westland in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk het 46e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap (NSK). Voor het eerst sinds 2017 staat deelname weer open voor scholieren t/m 16 jaar die in Westland, Midden-Delfland of Hoek van Holland wonen of op school zitten. Zie de poster met meer informatie en aanmeldlink (uiterlijk woensdag 14 februari a.s.).

De vierde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Noteer alvast de data van het 46e NSK (vrijdagmiddag 23 februari) en het 8e WSK345 (woensdagmiddag 10 april). Graag helpen wij met schaaklessen en workshops. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

Aan deze voorronde deden op 29 november 2023 in Naaldwijk 7 teams van 3 scholen mee: drie teams van de Bernadette (Naaldwijk), twee teams van de Regenboog (Naaldwijk), één team van het Galjoen (Den Hoorn) en één mix team.

We zaten in een mooie ruime klas in de Bernadetteschool. We willen de school bedanken voor de gastvrijheid en Arjan Drenthen en juffrouw Inge voor de assistentie. Het toernooi verliep sportief. Er werden zes ronden gespeeld. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en een speculaasje.

Het Galjoen was duidelijk het sterkste en moest alleen een gelijkspel toestaan aan de Bernadette. De Regenboog werd na een spannende strijd tweede. De derde plaats ging naar de Bernadette.

Lees meer...

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 15 november 2023 in De Lier: Er deden 9 teams van 6 scholen mee: drie teams van de PWA (’s-Gravenzande), twee teams van het Kompas (Maasdijk) en één team van De Vlieten (De Lier), PWA (De Lier), Prins Maurits (De Lier) en Het Talent (Den Hoorn).

Lees meer...

2e voorronde 37e WBSK, gehouden bij de Joannesschool in Naaldwijk.

Allereerst onze dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Alles verliep in goede banen, duidelijk werd al dat het 6e team van de Joannesschool en de Rehoboth favoriet waren, dit bleek uiteindelijk ook.

De kinderen ontvingen allemaal iets te drinken en een speculaasje, daarnaast werd er aan het eind nog een boek van Simon de Schaker verloot en het stripboek van Tom poes over het betoverende schaakspel.

Het boek werd gewonnen door Ties en de strip door Tygo beide van de Joannesschool. De Joannesschool 6 en de Rehoboth zijn beide door naar de finale en de Ouverture moet afwachten of zij bij de beste nrs. 3 komen te zitten. Ook de Joannesschool 4 moet afwachten of zij het beste meisjesteam zijn wat zich kan plaatsen voor de finale.

Lees meer...

Agenda

Geen evenementen