Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Het Westlands Schaak Kampioenschap MIddenbouw (WSK345) is het (basis) schoolschaaktoernooi voor de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5. Het vond plaats op woensdagmiddag 10 april in de Joannesschool te Naaldwijk. Op veel basisscholen in het Westland, Hoek van Holland en Maasland wordt schaakles gegeven, al jaren. Het WSK345 houdt daar dan ook direct verband mee.

Voor zo’n toernooi moet er wel wat geregeld en gedaan worden. Vooraf en op de dag zelf.

Lees meer...

Op woensdagmiddag 10 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 39 in Naaldwijk) het 8e Westlands Schaak Kampioenschap Middenbouw (WSK345) gehouden voor kinderen t/m groep 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Aanmelden kan t/m 4 april a.s. alleen via deze link.

Lees meer...

De Hofvilla uit Wateringen werd  woensdagmiddag 5 april jl. met 136 punten Westlands Schaakkampioen middenbouw met een neuslengte voor De Joannesschool uit Naaldwijk (132 punten) en De Regemboog uit Naaldwijk (128 punten).
Individuele kampioenen werden Jack van Veelen van De Regenboog (groep 5), Sven Wink van de EWMM uit Monster (groep 4) en Jens Kuijvenhoven van de Pr. Willem-Alexanderschool uit ’s-Gravenzande (groep 3).  

Lees meer...

De Joannesschool werd  woensdagmiddag 6 april jl. Westlands Schaakkampioen middenbouw voor veelvuldig winnaar de Hofvilla en de EWMM (kampioen in 2021). Individuele kampioenen werden Abel Drenthen van Het Galjoen (groep 5), Steven Broch van de Joannesschool (groep 4) en Nathan Drenthen van Het Galjoen (groep 3). 

Alle aangemelde 90 kinderen t/n groep 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden/Delfland waren op tijd aanwezig bij gastheer de Joannesschool om in vijf lokalen zes wedstrijden te spelen voor het 6e WSK345. Voor veel kinderen was het best wel spannend om voor het eerst mee te doen met een schaakkampioenschap. Ze vermaakten zich goed en toch was het lekker rustig dankzij de ruime lokalen, de goede wedstrijdleiding en de leiders in elk lokaal. De kinderen kregen een beker drinken en hadden allemaal prijs met een medaille en een schaaksleutelhanger. Onder toeziend ook van sponsors Marijke en Anton Lohuis namen twaalf kinderen hun individuele prijs in ontvangst en alle kinderen van de Joannesschool, de Hofvilla en de EWMM hun schoolprijs. 

Lees meer...

 

Op woensdagmiddag 6 april a.s. (van 13.30-16.30 uur) wordt in de Joannesschool (Wollegras 39 in Naaldwijk) het 6e Westlands Schaak Kampioenschap Basisonderwijs schoolteams t/m groep 5 (WSK345) gehouden voor kinderen van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. 

Lees meer...

Woensdagmiddag 7 april jl. werd de Eerste Westlandse Montessorischool (EWMM) uit Monster bij het WSK345 overtuigend kampioen.  Op 31 maart was het al winnaar geworden van het kampioenschap voor alle groepen van de basisschool. De individuele kampioenen werden Lois Wink (groep 5; EWMM), Abel Drenthen (groep 4; Het Galjoen uit Den Hoorn) en Nathan Drenthen (groep 3; Het Galjoen).  De individuele prijzen zijn  op 9 april a.s. uitgereikt door wethouder Pieter Varekamp en sponsor Marijke Lohuis (www.lohuislighting.nl). De prijzen van de schoolteams zijn/worden op school uitgereikt. EWMM en De Regenboog (Naaldwijk) mogen van 14-18 juni a.s. meedoen met de halve finale van het Online Nederlands Kampioenschap 345. De Joannesschool (Naaldwijk) mag een vrijplaats aanvragen. 

Lees meer...

In verband met het Coronavirus is besloten om het voor woensdag 1 april a.s. geplande Westlands Schaak Kampioenschap voor de groepen 3 t/m 5 niet door te laten gaan. 

Op woensdagmiddag 1 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 31 in Naaldwijk) het 5e Westlands Schaak Kampioenschap Basisonderwijs schoolteams groepen 3 t/m 5 (WSK345) gehouden voor kinderen uit groepen 3 t/m 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Het kampioenschap begint om 13.30 uur en de prijsuitreiking is om 16.45 uur. 

 

Lees meer...

De Hofvilla (Wateringen) werd woensdagmiddag 3 april in de Joannesschool in Naaldwijk voor de derde achtereenvolgende keer Westlands Schaakkampioen voor schoolteams voor de groepen 3, 4 en 5 in het basisonderwijs.  Het leverde ook twee van de drie individuele kampioenen.

Er waren 48 deelnemers en opvallend genoeg had groep 4 de meeste (21) deelnemers. Dat kinderen steeds jonger beginnen met schaken werd duidelijk in groep 3. De helft van de deelnemers zit zelfs nog in groep 2. Met de nieuwe methode Chesssity (gamend leren schaken) is dat nog gemakkelijker geworden. Niet voor niets ligt het accent bij de schaaklessen vanuit het Schoolschaakplan Westland op de groepen 3 t/m 5.

Lees meer...