Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

In verband met het Coronavirus is besloten om het voor woensdag 1 april a.s. geplande Westlands Schaak Kampioenschap voor de groepen 3 t/m 5 niet door te laten gaan. 

Op woensdagmiddag 1 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 31 in Naaldwijk) het 5e Westlands Schaak Kampioenschap Basisonderwijs schoolteams groepen 3 t/m 5 (WSK345) gehouden voor kinderen uit groepen 3 t/m 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Het kampioenschap begint om 13.30 uur en de prijsuitreiking is om 16.45 uur. 

 

De Hofvilla (Wateringen) werd woensdagmiddag 3 april in de Joannesschool in Naaldwijk voor de derde achtereenvolgende keer Westlands Schaakkampioen voor schoolteams voor de groepen 3, 4 en 5 in het basisonderwijs.  Het leverde ook twee van de drie individuele kampioenen.

Er waren 48 deelnemers en opvallend genoeg had groep 4 de meeste (21) deelnemers. Dat kinderen steeds jonger beginnen met schaken werd duidelijk in groep 3. De helft van de deelnemers zit zelfs nog in groep 2. Met de nieuwe methode Chesssity (gamend leren schaken) is dat nog gemakkelijker geworden. Niet voor niets ligt het accent bij de schaaklessen vanuit het Schoolschaakplan Westland op de groepen 3 t/m 5.

Op woensdagmiddag 3 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 31 in Naaldwijk) het 4e Westlands Schaak Kampioenschap Basisonderwijs schoolteams groepen 3 t/m 5 (WSK345) gehouden voor kinderen uit groepen 3 t/m 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. 

Al weer het 3e Westlands Schaakkampioenschap voor schoolteams voor de groepen 3, 4 en 5 in het basisonderwijs. Het vond woensdag 11 april in Naaldwijk plaats in De Regenboog in Naaldwijk; totaal 67 kinderen met veel enthousiaste ouders. Schaken op school is HOT.

Op woensdagmiddag 11 april a.s. wordt in De Regenboog (Aalbersestraat 47 in Naaldwijk) het 3e Westlands Schaakkampioenschap Basisonderwijs schoolteams groepen 3 t/m 5 (WSK345) gehouden voor kinderen uit groepen 3 t/m 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland.  

Op veel basisscholen in het Westland, Hoek van Holland en Maasland wordt schaakles gegeven. Deze basisscholen hebben positief gereageerd op het aanbod van het Schoolschaakplan Westland. De kinderen zitten er woensdag 19 april klaar voor. Voor het Westlands Schaak Kampioenschap 345.