Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Op woensdagmiddag 1 april a.s. wordt in de Joannesschool (Wollegras 31 in Naaldwijk) het 5e Westlands Schaak Kampioenschap Basisonderwijs schoolteams groepen 3 t/m 5 (WSK345) gehouden voor kinderen uit groepen 3 t/m 5 van basisscholen uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Het kampioenschap begint om 13.30 uur en de prijsuitreiking is om 16.45 uur. 

 

Dit toernooi is onderdeel van het succesvolle Schoolschaakplan Westland 2015-2020, dat zich vooral richt op de groepen 3 t/m 5 van de basisschool.Het is een individueel toernooi waarbij alleen tegen kinderen uit dezelfde groep wordt gespeeld, maar nog belangrijker is de schoolteamscore die wordt bepaald door de totaalscore van de beste 10 van maximaal 20 leerlingen van één school. Per groep zijn er individuele prijzen en de beste drie scholen winnen een beker. De Hofvilla uit Wateringen heeft de wisselbeker de laatste drie jaar gewonnen. De nummers 1 en 2 mogen 27 juni a.s. meedoen aan het Nederlands Kampioenschap in Utrecht. De Hofvilla is in 2019 derde van Nederland geworden.                                                                                  

Dankzij sponsoring door Lohuis Lighting & Energy (www.lohuislighting.nl) is deelname  gratis voor (scholieren)leden van de KNSB. Anders is de bijdrage € 5,00, maar daarvoor krijg je dan ook een scholierenlidmaatschap van de KNSB, incl. een jaaraccount van Schaakmatties (schaakmatties.nl), de grootste online schaakvereniging van Nederland. Het account vervalt na een jaar automatisch. Zo’n 50 deelnemers worden verwacht.

Aanmeldingen kunnen t/m 25 maart a.s. worden gemaild naar Ard Dekker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  Daarbij graag vermelden: voor- en  achternaam, j/m,  geboortedatum, e-mailadres en  groep en naam van de school.  Meer informatie over het WSK345 of het Schoolschaakplan Westland  bij:  Ard Dekker (06-24331663). Zie ook www.westlandschaakt.nl