Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Het 32e SIO Rapid Toernooi dat zou plaatsvinden op 7 november 2020 gaat helaas niet door. De zaal is niet geschikt om ongeveer 80 schakers te ontvangen. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in De Lier.

 

Hallo schaaksters en schakers,

Het Westlands Schaakkampioenscahp 55 +, gaat i.v.m. de Corana perikelen dit jaar niet door.

Beste Schakers,

 

Afgelopen 71 jaar werd er elk jaar aan het eind van de zomer het Westlands Druivenschaaktoernooi georganiseerd. Trouwe deelnemers zien dat toernooi als de start van het nieuwe schaakseizoen. Dit jaar zijn er echter grote onzekerheden vanwege het Coronavirus. Zo is binnensport op dit moment verboden, mogen café’s mensen niet binnen laten zitten, zitten we met een 1.5 meter maatschappij, en is de leeftijd van veel schakers in de gevarengroep van het virus. 1 september wordt wel eens genoemd als datum waarop de regels wat losser kunnen worden, maar ook dat is nog niet zeker.

 

Deze onzekerheden hebben ons er toe genoodzaakt om het komende Druivenschaaktoernooi in zijn huidige vorm af te gelasten. Dit betreuren we zeer. Wel houden we een kleine slag om de arm, dat als de regels het toelaten en er genoeg animo is, we een klein middagtoernooi zouden kunnen organiseren op zaterdag 29 augustus. Dit is echter allerminst zeker. Indien ik nader nieuws hierover heb, kom ik er uiteraard op terug.

 

Met vriendelijke groeten,

Paul Brasser

Voorzitter Westlands Druivenschaakcomité

Vanwege het coronavirus hebben wij besloten in 2020 geen toernooi te houden.

Het volgende toernooi is in 2021 op 27 en 30 augustus en 3 september.

Beste Allen,

Het doet me zeer om te mededelen dat het WSK en het WSJK 2020 niet doorgaat.

Het is niet verantwoord.

Oefen flink zodat we in oktober weer gezond en wel aan een nieuw seizoen kunnen beginnen

De toernooileiding

De inschrijving voor het WSK 2020 is weer geopend! Zie onderstaand inschrijfformulier

Zaterdag 11 januari werd voor de 40e keer het Westlandse Snelschaakkampioenschap georganiseerd in partycentrum Het Centrum in De Lier. Het toernooi werd dit jaar gewonnen door Bram van den Berg van de Tilburgse Schaakvereniging Stukkenjagers. Hij mocht dan ook de wisselbeker mee naar huis nemen.

Op 11 januari is de 40e editie van het WSSK gespeeld. Hieronder volgende de uitslagen van het toernooi.

De Delftsche Schaakclub (DSC) en Schaakmat Westland organiseren - namens de Haagsche Schaakbond – voor de eerste keer het open HSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams, en wel op zaterdag 8 februari 2020. Dit toernooi is toegankelijk voor viertallen van alle verenigingen. 

Agenda

Geen evenementen