Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Op 3 februari 2024 wist het eerste eindelijk weer eens  te winnen in de KNSB competitie. 17 september 2022 was voor het laatst het zoet van de overwinning geproefd.

Lees meer...

In de 4e ronde stond de uitwedstrijd naar Botwinnik op het programma. We waren vastbesloten om de hatelijke 0 uit de stand weg te vegen. Van meet af aan ging de wedstrijd gelijk op.

Lees meer...

Zaterdag 16 september 2023 begon de KNSB competitie voor ons eerste team. We zitten nu voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de poule bij Rijswijk 1. De balans: twee keer niet gespeeld i.v.m. corona, twee seizoenen terug met 5-3 verloren in De Lier, en vorig seizoen met 4,5-3,5 gewonnen in Rijswijk. Dit seizoen weer in De Lier. Gezien de gemiddelde ratings van de opstellingen op papier gelijk de topper van het seizoen.

Lees meer...

De laatste wedstrijd in de KNSB klasse 2c was een thuiswedstrijd tegen mede degradant Dordrecht. Een strijd om de eer, want dit jaar degraderen 3 teams vanwege wijzigingen in het competitiesysteem. Dordrecht en Schaakmat Westland mochten in een onderling duel uitmaken wie kan zeggen dat ze als gevolg van een systeemwijziging degraderen naar de derde klasse.

Lees meer...

De kans op lijfsbehoud in de tweede klasse was al klein bij het ingaan van de laatste ronde. Maar na de 6-2 nederlaag tegen CSV uit Capelle is het optreden in de tweede klasse tot een (voorlopig) einde gekomen. Een forse nederlaag die enigsinds geflatteerd is zonder CSV tekort te willen doen die terecht aan het langste eind trokken.

Lees meer...

Op zaterdag 11 maart speelde Schaakmat Westland thuis in De Lier tegen Rokado uit Nieuw Beijerland. Vorig seizoen hadden we het onderling treffen nipt gewonnen en een nieuwe overwinning was hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Lees meer...