Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

De Kennemer Combinatie organiseert dit seizoen online schaaktrainingen voor alle schakers in Nederland. Hierbij geven GM Ivan Sokolov, IM Merijn van Delft, IM Nico Zwirs en IM Jop Delemarre online trainingen op verschillende niveaus aan zowel jeugd als senioren. Alle informatie over deze trainingen is te vinden op de website van Kennemer Combinatie. Schakers kunnen zich individueel opgeven. Daarnaast kunnen verenigingen een clubpakket afnemen waarbij een vast bedrag alle leden ongelimiteerd toegang geeft tot de trainingen.

Maandag 21 februari werd de door Schaakmat Westland georganiseerde schaakcursus voor volwassen beginners feestelijk afgesloten. Het was voor de trainers Jan & Ard Dekker en Ronald van Etten een genot om elke keer weer het enthousiasme te zien van deze cursisten. De cursisten gaan verder met laagdrempelige wedstrijden op maandagen van 18.30-19.30 uur en spelen een online toernooi op vrijdagavonden van 19.00-20.00 uur. Huisschakers uit onze regio zijn van harte uitgenodigd! Je hoeft niet per se elke week te spelen.

Maandag 1 november a.s. start in Naaldwijk een schaakcursus voor volwassen beginners. Inschrijven kan t/m vrijdag 29 oktober a.s. Veel belangstelling wordt verwacht vanwege de toegenomen belangstelling voor schaken, o.a. door de Netflixserie the Queens Gambit en de toename van internetschaken tijdens de coronatijd. 

Wanneer? Maandag 1 november t/m maandag 13 december 2021 (7 keer) van 18.30-19.30 uur

Waar? in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk

Cursusgeld? € 25 (incl. lesmateriaal: zowel een werkboek Stap 1 als een Chessity-jaaraccount)

Voor wie? Volwassenen die willen leren schaken

Door wie?  Trainers Ronald van Etten, Jan & Ard Dekker

Waar opgeven? bij Ard Dekker (tel. 0624331663 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Op zaterdagen is er vaak een gratis online schaaktraining te volgen van Pascal Losekoot
Komende zaterdag 13 juni staan de volgende trainingen gepland.
11 uur: In de aanval met Paul Keres – rating 1500-1900 
13 uur: Eindspelen met lichte stukken (rating < 1600)

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Zie verder https://www.schaaktraining.nl/online

Helaas kunnen we voorlopig nog niet op de club bij elkaar komen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om enthousiast bezig te blijven met onze sport!
Voor wie zijn kennis over de schaakregels weer eens wil opfrissen wordt op donderdagen 14 mei en 21 mei de cursus Scheidsrechter 1 online aangeboden. Voor deelname hebt u alleen een web-browser nodig. De cursus is niet alleen nuttig voor (aspirant) arbiters, maar ook voor spelers. Zie deze link.

Meer info volgt.

 

Agenda

07-01 2023 12:45 - 17:30
Open Westlands Snelschaakkampioenschap