Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De komende vier weken wordt op zaterdagmiddagen tussen 1-3 uur een schaaktoernooi voor jeugd t/m 16 jaar gehouden met de grote schaakstukken op het Bas Dekkerplein, naast Westlandtheater De Naald, Stokdijkkade 3 in Naaldwijk. De eerste drie weken (15, 22 en 29 juni) zijn er voorronden in een groep van maximaal zes spelers. De drie winnaars van een voorronde spelen op 6 juli de finale. De winnaar krijgt van de Stichting Schoolschaak Westland de 'Bas Dekker Jeugdbokaal'. Meld je z.s.m. per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aan voor één van de voorronden. Meer informatie bij Ard Dekker (06-24331663).
 

Lees meer...

Zaterdag 14 oktober a.s. zijn schaakliefhebbers van 11.00 uur tot 15.00 uur welkom op en rond de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein in Naaldwijk (voor de Oude Kerk) om zelf een partij te spelen of schaakles te krijgen. Jaarlijks wordt op deze 2e zaterdag van oktober de wereldschaakdag gevierd. Onder de noemer Global Chess Festival wordt er wereldwijd zo veel mogelijk geschaakt. Op de website staan veel activiteiten, waarvan in Nederland drie. In het kader van het 150-jarig bestaan van de KNSB zijn er meer schaakactiviteiten op deze dag. Zie 'activiteiten' op www.knsb150.nl.  

Mooi weer, veel ontmoetingen rond de schaaktafel op het Wilhelminaplein en de grote schaakstukken op het Bas Dekkerplein. Daarnaast goede aandacht in de media: radio-interview en artikel op website WOS en op jubileumwebsite KNSB. De FIDE bestaat in 2024 100 jaar. Zulke zomerdagen zijn ideaal om onze schaaktafel te gebruikten. Dat mag best vaker!  Zie de kaart van Nederland met alle inmiddels 167 locaties Urban Chess in Nederland.  

Bij de kick-off van het jubileum (150 jaar!) van de KNSB op 19 januari in de Johan Cruijff ArenA is  het schaaklied 'Koningin van het Spel' van het duo Spruijt & Opperman gepresenteerd. Het is één van de culturele schaakactiviteiten van de Stichting Schoolschaak Westland in het kader van het jubileum van de oudste schaakbond van de wereld. Zie voor het jubileumprogramma van de KNSB: www.knsb150.nl.

Het lied is tot stand gekomen in samenwerking met de ChessQueens en in de videoclip zijn onder andere de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein en het Bas Dekkerplein in Naaldwijk mooi in beeld. Over enkele maanden volgt nog een live optreden in Westland. De culturele schaakactiviteiten zijn mogelijk gemaakt dankzij Cultuurimpuls Westland Corona 2022, Keukenstunter Naaldwijk, Hulsebosch Assurantien en Stichting Arie Kuiper Fonds.

Zaterdag 8 oktober a.s. kunnen schaakliefhebbers van 11.00 uur tot 15.00 uur terecht op en rond de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein in Naaldwijk (voor de Oude Kerk) om zelf een partij te spelen of schaakles te krijgen. Jaarlijks wordt op deze 2e zaterdag van oktober de wereldschaakdag gevierd. Onder de noemer Global Chess Festival wordt er wereldwijd zo veel mogelijk geschaakt. Zie www.globalchessfestival.com/.  

Op zaterdag 3 september is er Podium Westland, het cultureel festival dat jaarlijks in het centrum van Naaldwijk wordt gehouden. Het doel van dit festival is om het Westlandse culturele veld een podium te bieden, zichzelf te laten zien, maar ook voor alle bewoners in Westland om te zien wat er allemaal te doen is op cultureel vlak.

Op het Wilhelminaplein kan er ook geschaakt worden met een groot tuinschaakspel of op de schaakdamtafel. Iedereen is van harte welkom! Het programma op het Wilhelminaplein start om 12:45 en duurt tot 17:30.

Lees meer...

Iedereen is woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur in Naaldwijk welkom om met grote schaakstukken te schaken. Dit kan op het Bas Dekkerplein, naast WestlandTheater De Naald. Aanleiding is de Internationale Schaakdag. De VN heeft deze dag uitgeroepen t.g.v. de verjaardag van de Internationale Schaakorganisatie (FIDE) die in 1924 is opgericht en in 2024 haar 100-jarig jubileum heeft. In 2023 viert de KNSB, de oudste schaakbond van de wereld, haar 150-jarig bestaan. Zie de jubileumwebsite. Dat gaan we ook in onze regio vieren, met name bij het schoolschaken. Door de wekelijkse markt is dat deze keer niet op schaakdamtafel op het Wilhelminaplein. Daar kun je altijd terecht! Informatie bij Ard Dekker (0624331663).

Zaterdag 9 oktober a.s. kunnen schaakliefhebbers van 11.00 uur tot 15.00 uur terecht op en rond de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein in Naaldwijk (voor de Oude Kerk) om zelf een partij te spelen of schaakles te krijgen. Jaarlijks wordt op deze 2e zaterdag van oktober de wereldschaakdag gevierd. Onder de noemer Global Chess Festival wordt er wereldwijd zo veel mogelijk geschaakt. Zie www.globalchessfestival.com/.  

 

Aanstaande zaterdag 28 augustus staan vanaf 13.00 uur de schaakstukken weer op het tuinschaakspel.
Het wordt prima weer voor een partijtje in de buitenlucht.
Het speelveld ligt aan het Kerkelaantje (Langestraat, bij de Dorpskerk)
Je bent van harte welkom.