Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

In de 7e ronde speelden we thuis tegen Fianchetto 1uit Schiedam.
Fianchetto heeft een aantal spelers die regelmatig te vinden zijn op de Weslandse schaaktoernooien, dus was het na de coronaperiode voor een aantal van ons een hartelijk weerzien van bekenden. De rating van onze Schiedamse tegenstander was voor ons allemaal minimaal 100 punten hoger dan die van ons, dus zou het geen gemakkelijke middag worden. 

Op zaterdag 11 maart speelde Schaakmat Westland thuis in De Lier tegen Rokado uit Nieuw Beijerland. Vorig seizoen hadden we het onderling treffen nipt gewonnen en een nieuwe overwinning was hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Nadat we in de eerste ronde van de HSB-beker vrij waren, was in de kwartfinale eersteklasser Haege Ooievaar de tegenstander. Het zag er de hele avond wel goed uit, maar de 3,5 -0,5 die uiteindelijk op het scorebord stond was wel iets geflatteerd.

In de 6e ronde speelden we thuis tegen DD 2 uit Den Haag.
We zijn vorig seizoen gepromoveerd en dan kan het zomaar gebeuren dat het daarop volgende seizoen wel eens heel erg zwaar kan worden. En dat is bij ons dus het geval, dus is het vechten om van die vervelende onderste plaats op de ranglijst te geraken. Maar we gaan met goede moed de strijd aan! 

Schaakmat Westland 1 is tegen een stevige nederlaag opgelopen in de uitwedstrijd tegen het eerste van Philidor Leiden.

In de 4e ronde speelden we thuis tegen Shah Mata 1 uit Rotterdam.
Ook ons 1 team speelde thuis en dan zitten er met 2 teams met tegenstanders totaal 32 mensen te schaken en dan ontstaat er zomaar een gezellige leuke schaakmiddag. En zeker de moeite waard om eens een paar uur te komen kijken en langs de borden te slenteren.
Goed, genoeg reclame…, de wedstrijd:

Schaakmat Westland 1 speelde thuis tegen koploper Botwinnik met als inzet de strijd om de titel weer spannend te maken. Aan alle borden brandde dan ook een fel gevecht los. Aan alle? Nee, één bord bood als enige weerstand tegen deze trend: Henk bereikte met wit niets tegen een toch licht dubieuze Scandinaviër en bood remise aan, wat geaccepteerd werd. Voor straf mocht hij als interimteamleider optreden en dit verslag maken.

In de 3e ronde speelden we tegen Sliedrecht 2. Het clubgebouw van Sliedrecht, De Havik, puilden uit van de schakers. Naast ons team speelde ook ons 1e team tegen Sliedrecht 1 en waren er nog 2 wedstrijden, dus totaal 8 teams. Een drukke en gezellige schaakmiddag. In Sliedrecht speel je letterlijk in het hol van de Leeuw, de club is de bakermat van De Leeuw opening waar 2 boeken van zijn gepubliceerd.

Na de nipte nederlaag in de tweede ronde tegen BSG was het zaak voor de spelers van Schaakmat Westland in de uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht de draad weer op te pakken in de spannende tweede klasse (2c) poule.

Agenda

Geen evenementen