Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De Stichting Schoolschaak Westland organiseert op dinsdag 16 april 2024 van 19.30-21.30 uur in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 Naaldwijk een workshop Chessity. De workshop is vooral bedoeld voor leerkrachten en schaaktrainers die nu of later een betere coach willen worden van leerlingen die Chessity gebruiken. Deelname (incl. een kop koffie of thee in de pauze) is gratis. Aanmelden uiterlijk 11 april 2024 (of tot maximum 25 deelnemers is bereikt) bij Ard Dekker, voorzitter van de Stichting Schoolschaak Westland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je meer weten? Bel Ard: 0624331663.

Lees meer...

Op vrijdag 17 februari werd aan Maxim Broersma, groep 5a van de Regenboog in Naaldwijk, het 1000e Chessity-diploma uitgereikt dat via het Schoolschaakplan Westland of de Stichting Schoolschaak Westland  is uitgereikt. Janton van Apeldoorn (CEO Chessity) had een leuke persoonlijk videoboodschap gemaakt ( https://youtu.be/kAVjiVmDWek) en Maxim ontving een boek van Simon de schaker van Ard Dekker, schaaktrainer op De Regenboog en voorzitter van de Stichting Schoolschaak Westland. Zie de blog op Chessity:https://www.chessity.com/nl/blog/3333/1000e_Chessity_schaakdiploma_op. De mijlpaal van 750 diploma’s werd in februari 2022 gehaald: https://www.chessity.com/nl/blog/3309/750e-diploma-westland

Nu er geen schaakwedstrijden buitenhuis zijn, blijkt thuis schaken populair te zijn. Sinds de scholen twee weken geleden moesten sluiten is sprake is van een enorme groei van internetschaak. Naast het gratis kunnen schaken (bijv. lichess.org/) en de digitale versie van de traditionele leermethode (chesss Tutor) zijn er twee snel groeiende toepassingen: Schaakmatties en Chessity.

Lees meer...

Op maandag 27 februari is bij Schaakmat in Naaldwijk het 40e in Westland behaalde Pion-diploma uitgereikt aan Jasmijn Looije van groep 5 van De Regenboog in Naaldwijk. Het schaken in Westland wordt steeds populairder! Vanaf september 2015 hebben via het Schoolschaakplan Westland  al bijna 750 kinderen een workshop schaken gedaan met de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity, of schaaklessen gevolgd. De 40 diploma’s zijn In januari en februari uitgereikt aan leerlingen die via het Schoolschaakplan Westland of Schaakmat schaaklessen met de schaaktrainingsmethode Chessity hebben gevolgd en zijn geslaagd voor het Pion-examen. Onderstaand de zeven basisscholen en Schaakmat  waar de diploma’s zijn behaald.

Lees meer...

De besturen van Schaakmat en WSC hebben recent besloten gezamenlijk een clubaccount te nemen op Chessity. Hieronder de praktische invulling en achtergrondinformatie van Chessity.

Lees meer...

Chessity is een online leermethode om spelenderwijs te leren schaken. Het bevat veel 'game-elementen' uit populaire games die een extra stimulans vormen voor kinderen om meer en beter te leren schaken. De methode past zich op diverse manieren aan het niveau en de manier van leren van de speler aan. Voor trainers is een leerlingvolgsysteem ingebouwd, Chessity werkt op desktop, laptop, chromebook, tablet of smartphone. Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden: premium-accounts kunnen worden aangeschaft via Heutink (geldig t/m 31 juli) of bij Chessity (een kalenderjaar geldig). Het jaartarief bij aanschaf van minimaal 50 st. is € 11,90 per stuk. Er zijn ook goedkopere schoolaccounts beschikbaar (vanaf € 9,90 per maand voor max. 30 leerlingen).

Op dinsdag 16 april 2024 wordt in de Ontmoetingskerk Naakdwijk een workshop Chessity gegeven voor coaches. Zie link

Zie verder www.chessity.nl Info bij Chessity-ambassadeur en voorzitter van de Stichting Schoolschaak Westland: Ard Dekkker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-24331663

Het schaakplatform PlayChess is de populairste aanbieder van internetschaak ter wereld en biedt allerlei mogelijkheden, zoals het volgen van schaakevenementen met deskundig commentaar, chatten, vrienden maken, etc. Dagelijks zijn meer dan 5.000 spelers online en worden meer dan 200.000 partijen gespeeld. Zie www.internetschaak.nl