Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Op maandag 27 februari is bij Schaakmat in Naaldwijk het 40e in Westland behaalde Pion-diploma uitgereikt aan Jasmijn Looije van groep 5 van De Regenboog in Naaldwijk. Het schaken in Westland wordt steeds populairder! Vanaf september 2015 hebben via het Schoolschaakplan Westland  al bijna 750 kinderen een workshop schaken gedaan met de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity, of schaaklessen gevolgd. De 40 diploma’s zijn In januari en februari uitgereikt aan leerlingen die via het Schoolschaakplan Westland of Schaakmat schaaklessen met de schaaktrainingsmethode Chessity hebben gevolgd en zijn geslaagd voor het Pion-examen. Onderstaand de zeven basisscholen en Schaakmat  waar de diploma’s zijn behaald.

De Regenboog in Naaldwijk is een van de eerste Westlandse scholen die in januari 2016 is gestart met de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity bij de twee groepen 5 (45 leerlingen). Hier werd nog helemaal niet geschaakt. Zij zijn ook de eerste school in Nederland waar september 2016 het Pion-examen is gedaan. De diploma’s, die sinds eind 2016, beschikbaar zijn, werden op 23 januari door Ard Dekker, coördinator van het Schoolschaakplan Westland, Chessity-ambassadeur en schaaktrainer op De Regenboog, uitgereikt aan acht leerlingen (Sven, Wouter, Roy, Tim, Niels, Faas en Gijs). Alle andere leerlingen beheersen de loop van de schaakstukken. 

 

In januari 2017 is groep 5 (30 leerlingen) van de Regenboog gestart met Chessity. Zij stimuleren elkaar goed en Jasmijn Looije is de eerste die het examen mocht maken. Zij was dolblij toen ze het Pion-diploma ontving.  Veel van haar klasgenoten zullen niet achter willen blijven. 

Op de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier is de gehele groep 5 (28 leerlingen) o.l.v. juf Petra eveneens januari 2016 gestart met schaaklessen via Chessity. Hier werd daarvoor evenmin geschaakt. In september zijn drie leerlingen geslaagd voor het Pion-diploma. Nick, Robin en Cherelise ontvingen 27 januari hun diploma. 

De Prins Willem-Alexanderschool in s-Gravenzande boekte al goede resultaten met schaken voordat zij vanaf januari 2016 met Chessity aan de slag zijn gegaan. Onder leiding van meester Dave  zijn 10-15 leerlingen wekelijks  tijdens de lunchpauze met Chessity bezig. Op 20 februari ontvingen Levi, Daan, Ruben, Pien, Paul, Dave en Felix  het Pion-diploma. Op bijgaande foto staan zijn (nog zonder diploma) na de simultaan tegen Frans Vreugdenhil tijdens de Nationale Sportweek in september 2016.

Bij de openbare Daltonbasisschool Westland zijn 17 en 20 februari Pion-diploma’s uitgereikt aan zeven leerlingen, als afsluiting van tien schaaklessen door Ard Dekker vanaf eind november 2016.  In Honselersdijk mocht een diploma worden uitgereikt aan Jayden en in Naaldwijk aan Milan, Jorn, Amaya, Lynn, Mara en Nova. Vermeldenswaard is dat Lynn het diploma op 5-jarige leeftijd heeft gehaald en op haar zesde verjaardag ontving.  Alle andere leerlingen ontvingen een certificaat van de KNSB.

 

Op de Johannesschool in Naaldwijk volgen alle 68 leerlingen van de groepen 4 en 5 vanaf september 2016 via Chessity schaaklessen. Dustin, Thijs, Sepp en Elena kregen 17 februari hun diploma.

 

Schaaktrainer Rik Pronk heeft eind 2016 tien schaaklessen afgerond via de Lange Keizer op De Achtsprong in De Lier. Bij de nieuwe reeks lessen maakt hij gebruik van Chessity.  Twee diploma’s mocht hij 25 februari uitreiken aan Mikolaj en Szymon.

Bij de jeugdafdeling Schaakmat zijn eerder Patrick (De Ouverture in Naaldwijk) en Guust (EWMM in Monster) geslaagd, evenals jeugdleider Jan en Schaakmatsenior Jeffrey.

 

Van de Schaaktalentenpool Westland (nu allemaal lid van Schaakmat) zijn Ruben, Paul (PWA s Gravenzande), Dimitris ( Pius X) Wateringen, Lars (Montessorischool Naaldwijk), Johan (De Aventurijn Maasdijk) en Rick (Bernadetteschool in Naaldwijk) geslaagd voor het Pion-examen.  Vijf kinderen ontvingen 10 februari hun diploma. 

Bovendien mag schaaktrainer  Anja v.d. Kraan-Valstar waarschijnlijk binnenkort het eerste Pion-diploma uitreiken op de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland. Zij is nog bezig is met haar tien schaaklessen via Chessity. 

De komende maanden zullen meer Pion-diploma’s volgen!

 

Agenda

Geen evenementen