Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De Stichting Schoolschaak Westland organiseert op dinsdag 16 april 2024 van 19.30-21.30 uur in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 Naaldwijk een workshop Chessity. De workshop is vooral bedoeld voor leerkrachten en schaaktrainers die nu of later een betere coach willen worden van leerlingen die Chessity gebruiken. Deelname (incl. een kop koffie of thee in de pauze) is gratis. Aanmelden uiterlijk 11 april 2024 (of tot maximum 25 deelnemers is bereikt) bij Ard Dekker, voorzitter van de Stichting Schoolschaak Westland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je meer weten? Bel Ard: 0624331663.

Steeds meer scholen beginnen met schaakles of willen dit graag doen.  Schaken op school is allang niet meer iets voor alleen de plusklas. Leren schaken biedt álle kinderen veel voordelen. Chessity is de meest populaire methode om te leren schaken.  Op een aantal scholen komt een schaaktrainer, maar op andere scholen worden de kinderen begeleid door leerkrachten. Echte schaakkennis is daarvoor niet per se vereist en het kost je nauwelijks tijd!

Chessity is heel toegankelijk, of je nu ervaring en affiniteit met schaken hebt of niet.  De methode is zo ingericht dat kinderen er helemaal zelfstandig en zelfgestuurd mee kunnen leren schaken. Dat gaat spelenderwijs, in een aantrekkelijke kindvriendelijke online leeromgeving, vol uitdagende minigames.

       Tijdens de workshop krijg je inzicht in:

      ·       Waarom schaken een verrijking  is op de basisschool.

·       De mogelijkheden van Chessity (leren, spelen en trainen).

·       De vele handige hulpmiddelen die voor een coach beschikbaar zijn om Chessity-gebruikers te ondersteunen, bijv. het leerlingbeheer, het dashboard, de examens en het rapport.

·       De verschillen tussen een premium-account Chessity (vanaf € 11,90 per jaar per leerling) en een schoolaccount Chessity (vanaf € 9,90 per maand voor max. 30 leerlingen) en praktijkvoorbeelden in onze regio.

·        De ervaringen van tientallen scholen waar in onze regio vanaf 2015 aan duizenden leerlingen een workshop Chessity is gegeven en/of schaaklessen zijn gegeven met behulp van Chessity.