Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Op woensdagmiddag 24 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 1 gelijkspel toestaan en werd zodoende verdiend eerste. Voor de derde maal op rij en ze mogen de wisselbeker dus houden.

De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Regenboog 2e op bordpunten, omdat zij de laatste wedstrijd verloren van de Joannesschool, die hierdoor 4e werd. Derde werd de P.W.A. 1. Vijfde werd De Hofvilla 1. Deze 5 teams mogen door naar de halve finale van de HSB op 11 februari in Den Haag.

Lees meer...

Vrijdagmiddag 23 februari a.s. organiseert de Stichting Schoolschaak Westland in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk het 46e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap (NSK). Voor het eerst sinds 2017 staat deelname weer open voor scholieren t/m 16 jaar die in Westland, Midden-Delfland of Hoek van Holland wonen of op school zitten. Zie de poster met meer informatie en aanmeldlink (uiterlijk woensdag 14 februari a.s.).

De vierde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Noteer alvast de data van het 46e NSK (vrijdagmiddag 23 februari) en het 8e WSK345 (woensdagmiddag 10 april). Graag helpen wij met schaaklessen en workshops. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

Maandag 15 januari 2024 start in Naaldwijk een schaakcursus voor volwassenen. De cursus wordt georganiseerd door Stichting Schoolschaak Westland en Schaakmat Westland. Inschrijven kan t/m maandag 8 januari 2024. Veel belangstelling wordt verwacht vanwege de toegenomen belangstelling voor schaken, o.a. door de Netflixserie the Queens Gambit, de toename van online schaken en de grote belangstelling voor schaken op scholen in onze regio. Leerkrachten zijn extra welkom! 

Lees meer...

Aan deze voorronde deden op 29 november 2023 in Naaldwijk 7 teams van 3 scholen mee: drie teams van de Bernadette (Naaldwijk), twee teams van de Regenboog (Naaldwijk), één team van het Galjoen (Den Hoorn) en één mix team.

We zaten in een mooie ruime klas in de Bernadetteschool. We willen de school bedanken voor de gastvrijheid en Arjan Drenthen en juffrouw Inge voor de assistentie. Het toernooi verliep sportief. Er werden zes ronden gespeeld. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en een speculaasje.

Het Galjoen was duidelijk het sterkste en moest alleen een gelijkspel toestaan aan de Bernadette. De Regenboog werd na een spannende strijd tweede. De derde plaats ging naar de Bernadette.

Lees meer...

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 15 november 2023 in De Lier: Er deden 9 teams van 6 scholen mee: drie teams van de PWA (’s-Gravenzande), twee teams van het Kompas (Maasdijk) en één team van De Vlieten (De Lier), PWA (De Lier), Prins Maurits (De Lier) en Het Talent (Den Hoorn).

Lees meer...

2e voorronde 37e WBSK, gehouden bij de Joannesschool in Naaldwijk.

Allereerst onze dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Alles verliep in goede banen, duidelijk werd al dat het 6e team van de Joannesschool en de Rehoboth favoriet waren, dit bleek uiteindelijk ook.

De kinderen ontvingen allemaal iets te drinken en een speculaasje, daarnaast werd er aan het eind nog een boek van Simon de Schaker verloot en het stripboek van Tom poes over het betoverende schaakspel.

Het boek werd gewonnen door Ties en de strip door Tygo beide van de Joannesschool. De Joannesschool 6 en de Rehoboth zijn beide door naar de finale en de Ouverture moet afwachten of zij bij de beste nrs. 3 komen te zitten. Ook de Joannesschool 4 moet afwachten of zij het beste meisjesteam zijn wat zich kan plaatsen voor de finale.

Lees meer...

Allereerst onze dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte. Alles verliep in goede banen, duidelijk werd al dat De Hofvilla favoriet was, dit bleek uiteindelijk ook.
De kinderen ontvingen allemaal iets te drinken en een speculaasje, daarnaast werd er aan het eind nog een boek van Simon de Schaker verloot en het stripboek van Tom poes over het betoverende schaakspel.

Het boek werd gewonnen door Siem en de strip door Micah beide van de Nieuwe Weg. De Hofvilla 1 en 2 zijn beide door naar de finale en de Kyckert moet afwachten of zij bij de beste nrs. 3 komen te zitten.

Lees meer...

Deze week wordt de derde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland gemaild naar alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland. Via de links in de nieuwsbrief kan nagenoten worden van de vele culturele schaakactiviteiten in het kader van het jubileum van de KNSB.  Onderstaande is een fotocollage opgenomen van de tien basisscholen die inmiddels gratis één of twee grote  schaakstukken hebben ontvangen.  Komend seizoen zijn wij weer beschikbaar voor schaaklessen, workshops en schoolschaaktoernooien!

Lees meer...

Donderdag 6 juli hebben Milou en Evi de schaaktafel op hun school, de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster (EWMM) geopend. Milou (links op de foto) werd geflankeerd door meester Matthieu Spekkers, de schaakpromotor van de school, en Evi (rechts op de foto) door Ard Dekker, voorzitter van de Stichting Schoolschaak Westland. Het betreft een antraciet betonnen schaaktafel die City&Park heeft geschonken als eerste prijs bij de jubileum schoolschaakweek van de KNSB in mei 2023. De Stichting Schoolschaak Westland heeft de schaaktafel gewonnen dankzij het (inzenden van een film van het) Westlands Schoolschaakfestival dat 27 mei 2023 in Naaldwijk is gehouden. De tafel moest wel worden opgehaald in Amsterdam, maar dankzij twee heftrucks (in Amsterdam en Monster) en transport van schaker Frans Vreugdenhil kon de tafel bij de EWMM worden geplaatst.

Lees meer...

Agenda

Geen evenementen