Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Abel Drenthen van Het Galjoen uit Den Hoorn werd vrijdag 3 maart jl. wederom Naaldwijks Schoolschaak Kampioen (NSK). Bij de middenbouw werd Jack van Veelen van De Regenboog uit Naaldwijk verrassend kampioen.Totaal waren er 57 deelnemers in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk bij het 45e NSK voor jeugd t/m 12 jaar die woont of op school gaat in Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland.

Op vrijdagmiddag 3 maart (van 13.00-16.30 uur) wordt het 45e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap gehouden in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. Je mag meedoen als je in Westland, Midden-Delfland of Hoek van Holland woont of op school gaat en niet ouder dan 12 jaar bent. Je hoeft alleen de basisregels van het schaken te kennen. Deelname kost € 5. Je krijgt  dankzij sponsor ADNU Adviesgroep B.V.  drinken en een aandenken. Iedereen krijgt kans op één van de vele prijzen. Ook worden er enkele boeken van Simon de Schaker verloot. Aanmelden t/m woensdag 22 februari a.s. alleen via deze link.  Na inschrijving volgt voor 3 maart meer informatie.   

Zie bijgaande eerste nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland met vooral aandacht voor de culturele schaakactiviteiten en enkele schaaktoernooien. 

Finale 36e Westlandse Basisscholenschaakkampioenschappen.

Op woensdagmiddag 18 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 2 gelijke spelen toestaan en werd zodoende verdiend 1e. De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Hofvilla 2e. De 3e plaats op bordpunten ging naar de Joannesschool voor de Rehoboth en de Kyckert. Alle teams kregen uit handen van Wouter van Dalen, die namens sponsor ADNU Adviesgroep B.V. te Naaldwijk, de teams gingen daarna op de foto.

De eerste 4 teams plaatsen zich voor de halve finale op 26 februari en het 5e team is reserve. De topscorers van elk team ontvingen ook een medaille.  

Eindstand

  School Plaats Matchpnt. Bordpnt.
1e Het Galjoen 1 Den Hoorn 12 23
2e Hofvilla Wateringen 10 17½
3e Joannesschool Naaldwijk 9 17½
4e Rehoboth Naaldwijk 9 16½
5e De Kyckert Wateringen 9 15½
6e E.W.M.M. 2 Monster 7 13½
7e Bernadette Naaldwijk 6 12
8e E.W.M.M. 1 Monster 4
9e Het Galjoen 2 Den Hoorn 3
10e E.W.M.M. 3 Monster 1

Persoonlijke resultaten

Woensdag 30 november jl. was Joyce van der Meijden, de schrijfster van de kinderboekenserie Simon de Schaker, te gast in Naaldwijk. In de ochtend werd een bezoek gebracht aan de Joannesschool (35 leerlingen groep 5+) en De Regenboog (45 leerlingen groep 5). In de middag luisterden enkele tientallen scholieren aandachtig naar Joyce, die een filmpje liet zien, voorlas uit Simon de Schaker, een quiz speelde en vragen beantwoordde. Bram, Lieke en Lux wonnen het boek Simon de Schaker die dag met de quiz.  Daarna schaakten 22 kinderen tegen Jan en Ard Dekker, bestuursleden van de Stichting Schoolschaak Westland. Negen kinderen speelden remise. Met een beker drinken en één of meerdere schaaksleutelhangers als aandenken hadden ze een geslaagde middag;

Laatste voorronde Westlandse Basisschoolschaak kampioenschappen

gehouden op 23 november in de Joannesschool in Naaldwijk.

Met dank aan de school voor het beschikbaar stellen van de

ruimte. De voorronde was verdeeld in 8 teams die streden voor

een plaats in de finale. 1 team was een combinatie van de

Montessorischool en Het Talent.

De 1e plaats ging overtuigend naar Joannesschool 1die ongeslagen

bleef, de 2e plaats was voor Rehoboth ook de nr.3 ging als beste

team door naar de finale , dat was de Bernadette 1.

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 16 november 2022 in Monster


Aan deze voorronde deden maar liefst 56 spelers van de Eerste Westlandse Montessorischool mee. Matthieu Spekkers had alles uitstekend geregeld, met hulp van een flinke groep ouders. Er werden zes ronden Zwitsers gespeeld in drie verschillende lokalen.

Alles verliep in een goede en sportieve sfeer. Plezier en elkaar helpen stond centraal. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en na afloop een vaantje.

2e voorronde Westlandse Basisschoolschaak kampioenschappen gehouden op 9 november bij De Hofvilla in Wateringen

Met dank aan de school voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

De voorronde was verdeeld in 6 teams die streden voor een plaats in de finale.

De overige 5 teams streden in dezelfde ruimte voor het plezier en hadden her goed naar hun zin.

 

 Is schaken alleen voor bollebozen? Echt niet! Twijfel je nog? Dan moet je de boekenserie Simon de Schaker eens lezen of luisteren op Chessity. Schrijfster Joyce v.d. Meijden komt 30 november om 14.00 uur naar de bibliotheek Naaldwijk. Aansluitend kun je meedoen met een schaaksimultaan tegen Ard Dekker. Geef je z.s.m. op:  https://www.bibliotheekwestland.nl/actueel/agenda/auteur-joyce-van-der-meijden-in-de-bieb.html

Het komende halfjaar krijgen alle basisscholen en bibliotheken in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland gratis een boek van Simon de Schaker. Het bezoek en de gratis boeken zijn mogelijk dankzij de Stichting Schoolschaak WestlandCultuurimpulsKeukenstunter en Hulsebosch Assurantiën.  

Agenda

Geen evenementen