Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Schaken is weer populair aan het worden op de basisscholen! Van 19 t/m 23 september a.s. kunnen de kinderen op school zelfs schaken tegen een schaakkampioen van het Westland of van een schaakclub en op 21 september in de bibliotheek.

Het vorige, eerste, seizoen van het Schoolschaakplan Westland is erg succesvol van start gegaan. Op elf basisscholen in Westland en Midden-Delfland zijn schaaklessen gegeven en 360 kinderen waren erg enthousiast na een workshop van de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity. Er is zelfs al een schoolschaakclub. Aan het eerste Westlands Schaakkampioenschap voor scholieren uit de groepen 3 t/m 5 deden 70 kinderen mee en de beste drie scholen (De Regenboog en De Bernadetteschool uit Naaldwijk en Pius X uit Wateringen) mochten op 11 juni jl. in Nijmegen zelfs meedoen aan het Nederlands kampioenschap.

Komend seizoen worden op nog  meer scholen schaaklessen gegeven en kunnen op scholen die dat graag willen weer gratis en vrijblijvend workshops Chessity worden gegeven. De doelgroep is primair de groepen 3 t/m 5, maar uitzonderingen zijn mogelijk. Zie bijgaande schaakflyer.

Tijdens de Nationale Sportweek (17-25 september a.s.) kunnen basisscholen in Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland gratis een (oud-)Westlands – en/of clubkampioenen van Schaakmat, SIO of Lierse ontvangen die een schaaksimultaan geeft tegen maximaal 15 kinderen gedurende een uur. Deelnemende  scholen krijgen een schaakkwartet dat de Koninklijke Nederlandse Schaakbond ter gelegenheid van de Nationale Sportweek uitgeeft. Het  Schoolschaakplan Westland is een van de 52 kaarten van het schaakkwartet. Nick Schilder en Anish Giri staan op de achterzijde van alle kaarten. De kinderen die remise spelen of winnen krijgen een schaakaandenken. 

Interesse dient voor 9 september a.s. kenbaar te worden gemaakt. 

Tot 28 augustus a.s. kan dat bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de jeugdleider van Schaakmat: tel. 0174-625659. 

Vanaf 28 augustus bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de coördinator van het Schoolschaakplan Westland: 06-23928006. 

Graag de voorkeur voor dag/tijd in de periode maandag  19 t/m vrijdag 23 september  a.s.   aangeven en of voldoende schaakspelen aanwezig zijn.  In overleg met de simultaangever wordt een definitieve afspraak gemaakt voor de simultaan. Zie bijgaande algemene poster.

Vooral voor kinderen die op school geen schaaksimultaan hebben, wordt op woensdagmiddag 21 september (14.00-15.30 uur) in de bibliotheek van Naaldwijk  een schaaksimultaan gehouden voor max. 15 schakers. Deelname is gratis en deelnemers krijgen een consumptie en een schaakaandenken. Opgeven is mogelijk via www.bibliotheekwestland.nl  Zie bijgaande informatie Flyer Westlandjeugdschaak Schaaksimultaan bibliotheek en Schaaksimultaan basisscholen voor meer informatie.

Meer informatie over de schaaksimultaans kunt u vinden op:

www.schaakmat.info en www.westlandschaakt.nl

Agenda

Geen evenementen