Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Schaaksimultaans Nationale Sportweek

Van 19 t/m 23 september hebben 111 kinderen simultaan geschaakt tegen Westlandse schaakkampioenen en een gastspeler uit Zoetermeer. Het was mooie schaakpromotie op vijf scholen en in de bibliotheek van Naaldwijk. Drie kinderen wisten te winnen en 26 kinderen hielden de schaakkampioenen knap op remise. Deze kinderen kregen een schaaksleutelhanger. De scholen, de simultaangevers en de ondersteuners ontvingen het speciaal voor deze Nationale Sportweek door de KNSB uitgegeven schaakkwartet, waarin ook kaarten zitten van het Schoolschaakplan Westland en Lierse.

Maandag ’s-Gravenzande en Maasdijk

Op de PWA in 's-Gravenzande werd er deze keer in de lunchpauze niet met de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity geoefend, maar namen de acht schakers het op tegen oud-Westlands Schaakkampioen Frans Vreugdenhil.

Op De Aventurijn in Maasdijk is vanaf vorig seizoen schaakles gegeven. Een week voor de start van de nieuwe schaaklessen speelde Dirk van Nieuwkerk, oud-kampioen van SIO, in Maasdijk tegen negen schakers van De Aventurijn. Sara won!

Woensdag Monster en Naaldwijk

Bij de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster werd gezellig op de picknicktafels onder de overkapping van de binnenplaats geschaakt. De drie simultaangevers (Ard & Jan Dekker en Otto Boot) moesten veel meters lopen tegen de 43 schakers. Xavier won van Ard Dekker en Simon van Jan Dekker!

De bibliotheek van Naaldwijk was het centrale schaakpunt van deze Nationale Sportweek. Het was gezellig en alle kinderen ontvingen limonade en een schaakaandenken. Twaalf kinderen, de helft van De Regenboog uit Naaldwijk, maakten het Ard Dekker lastig.

Vrijdag De Lier en Naaldwijk

De 26 kinderen van groep 6 van PWA De Lier hebben vanaf januari schaken geleerd met Chessity en konden nu in twee groepen hun schaakkennis in de praktijk brengen tegen oud Westlands Schaakkampioen Paul Brasser.

Bij de Johannesschool in Naaldwijk speelden dertien kinderen de afsluitende schaaksimultaan tegen Westlands Schaakkampioen Henk van Putten. Het was erg gezellig met veel supporters in de aula. Alle kinderen van de groepen 4 en 5 krijgen dit seizoen schaakles met Chessity en zullen naar verwachting volgend jaar ook graag meedoen!

 

 

School Simultaangever Aantal partijen Gewonnen Verloren Remise
PWA s-Gravenzande Frans Vreugdenhil 8 6 0 2
De Aventurijn Maasdijk Dirk van Nieuwkerk 9 6 1 2
EWMM Monster Ard Dekker 15 12 1 2
EWMM Monster Jan Dekker 14 10 1 3
EWMM Monster Otto Boot 14 7 0 7
PWA De Lier Paul Brasser 13 9 0 4
PWA De Lier Paul Brasser 13 10 0 3
Joannesschool Naaldwijk Henk van Putten 13 11 0 2
Subtotaal scholen   99 71 3 25
Bibliotheek Naaldwijk Ard Dekker 12 11 0 1
Totaal   111 82 3 26

De schaaksimultaans tijdens de Nationale Sportweek waren een initiatief van het Schoolschaakplan Westland. Vraag gratis en vrijblijvend een workshop Chessity aan bij Ard Dekker, coördinator Schoolschaakplan Westland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of tel. 06-23928006. Zie www.westlandschaakt.nl voor meer informatie over schoolschaken.

 

Agenda

Geen evenementen