Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Woensdag 30 november jl. was Joyce van der Meijden, de schrijfster van de kinderboekenserie Simon de Schaker, te gast in Naaldwijk. In de ochtend werd een bezoek gebracht aan de Joannesschool (35 leerlingen groep 5+) en De Regenboog (45 leerlingen groep 5). In de middag luisterden enkele tientallen scholieren aandachtig naar Joyce, die een filmpje liet zien, voorlas uit Simon de Schaker, een quiz speelde en vragen beantwoordde. Bram, Lieke en Lux wonnen het boek Simon de Schaker die dag met de quiz.  Daarna schaakten 22 kinderen tegen Jan en Ard Dekker, bestuursleden van de Stichting Schoolschaak Westland. Negen kinderen speelden remise. Met een beker drinken en één of meerdere schaaksleutelhangers als aandenken hadden ze een geslaagde middag;

Bibliotheek Westland en Stichting Schoolschaak Westland werken graag samen onder het motto ‘Schaken en lezen als krachtvoer voor het kinderbrein’. De bibliotheek stimuleert educatieve activiteiten in de bibliotheek en de Stichting Schoolschaak Westland draagt daar graag aan bij door er de komende jaren meer schaakactiviteiten te organiseren.

De Stichting heeft de komst van Joyce van de Meijden gerealiseerd en schenkt boeken ‘Simon de Schaker’ aan alle bibliotheken en basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland. Dit is één van de eerste culturele schaakactiviteiten, georganiseerd in verband met het 150-jarig bestaan van de KNSB in 2023. Deze activiteiten zijn mogelijk dankzij Cultuurimpuls Corona Westland 2022 en sponsoring van Keukenstunter Naaldwijk en Hulsebosch Assurantiën.  

Agenda

Geen evenementen