Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Basisschool De Regenboog uit Naaldwijk is woensdagmiddag 6 april verrassend Westlands Basisscholenschaakkampioen geworden voor de groepen 3 t/m 5. Alle 18 leerlingen mogen 11 juni a.s. meedoen aan het Nederlands kampioenschap in Nijmegen.

Zij zitten in groep 5 waar 45 kinderen vanaf januari jl. vol enthousiasme bezig zijn met de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity. Boven verwachting werd  de Bernadetteschool uit Naaldwijk tweede voor de favoriet Pius X uit Wateringen. De Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) mag trots zijn op deze drie scholen.

De Regenboog was tevens een uitstekend  gastheer. Voor de deelnemers, begeleiders en organisatoren werd goed gezorgd.  Doordat de resultaten van de beste 15 deelnemers tellen had De Regenboog voordeel t.o.v. de Bernadetteschool (13), Pius X (11), de Prins Willem-Alexanderschool (PWA) uit De Lier (9) en de PWA uit ’s-Gravenzande (6).

Met 70 deelnemers en een goede organisatie was dit 1e Westlands Schaakkampioenschap voor de middenbouw een groot succes. Vrijwel alle kinderen hebben dit seizoen via het nieuwe  Schoolschaakplan Westland schaakles via de stappenmethode of Chessity.

De kinderen speelden per groep (3, 4 en 5). Door het geringe aantal kinderen van groep 3 speelden die samen in een poule met groep 4. Per groep kregen de besten van elke school  een schaakprijsje. In groep 3 waren drie prijzen. Kampioen werd Teun Krijger van Pius X. In de groepen 4 en 5 waren vijf prijzen. Paul van Duivenbode van de PWA uit ’s-Gravenzande werd kampioen van groep 4 (22 deelnemers) voor  Jaimy Geluk van Pius X. Tuan-Anh Do van Pius X won in groep 5 (44 deelnemers)  voor Ruben Storm van PWA ‘s-Gravenzande.  

Alle kinderen ontvingen een medaille en de gastheer en groepsleiders een mooie bos chrysanten. Uitslagen en foto’s staan op www.haagseschaakbond.nl. 

Coördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-23928006) informeert u graag over het Schoolschaakplan Westland of geeft graag gratis en vrijblijvend een workshop Chessity op school.

Agenda

Geen evenementen