Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

In april 2017 zijn op zes basisscholen of BSO’s cursussen van tien schaaklessen afgerond. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwe schaaktrainingsmethode Chessity of van de Stappenmethode.

1. Trainer Rick Pronk sloot 6 april jl. zijn tweede cursus van tien lessen (Chessity)  af bij De Lange Keizer (meeste leerlingen van De Achtsprong en een enkeling van PWA) in De Lier. Van de acht cursisten hadden twee kinderen al zowel een Chessity Pion-diploma als het diploma voor Stap 1 gehaald en drie leerlingen hebben op 6 april het Opstapje 1-diploma’s ontvangen.  

2. Bij De Aventurijn in Maasdijk sloot trainer Jan Tamerus 3 april jl. eveneens zijn tweede reeks van tien lessen (Stappenmethode) af. Alle acht kinderen kregen van HSB-diplomaconsul Louis Wulffers een diploma: Opstapje 1 (3), Opstape 2 (2) of Stap 1 (3). 

 

3. Voor de twaalf kinderen van WSKO Montessorischool Naaldwijk was het 10 april jl. een afsluiting van de enige cursusreeks (Stappenmethode) in dit seizoen. Trainer Jan Dekker mocht drie diploma’s Stap 1 overhandigen.

4. Bij de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland werd voor het eerst een cursus schaken (Chessity)  gegeven. Trainster Anja v.d. Kraan-Valstar kon 11 april aan leerlingen 8 een certificaat uitreiken.

5. Trainer Jan Dekker sloot 13 april jl. bij WSKO de Bernadetteschool In Naaldwijk, net als vorig jaar, een cursus (Stappenmethode) van tien lessen af. De kinderen, die meest in groep 4 zitten,  kregen een certificaat. 

6. Bij ’t Kickertje in Den Hoorn werd dit seizoen voor het eerst een cursus (Stappenmethode) gegeven aan 15 kinderen in twee groepen van vijf scholen in Den Hoorn en Schipluiden. Allen kregen een certificaat. Bj de afsluiting op 21 april waren 10 kinderen voor de foto aanwezig met trainer Geert Bilars.

In februari 2017 zijn twee cursussen van tien schaaklessen (Chessity) afgerond bij de Openbare Daltonscholen in Naaldwijk en Honselersdijk. Trainer Ard Dekker mocht 21 certificaten uitreiken en zeven Chessity Pion-diploma’s. Zie het bericht met foto’s bij ‘40e Chessity-diploma uitgereikt’. 

Er zijn nog vier scholen waar de schaaklessen doorlopen, omdat zij een schoolaccount Chessity hebben: de Joannesschool en De Regenboog in Naaldwijk en de Prins Willem Alexanderscholen in s Gravenzande en De Lier. 

Bovendien wordt wekelijks aan 33 leerlingen schaakles gegeven op de Pius X in Wateringen en wordt in mei a.s. met schaaklessen gestart op Het Kompas in Maasdijk. 

Zo hebben dit seizoen totaal 14 scholen schaakles.

In het eerste seizoen (2015-2016) van het Schoolschaakplan Westland  is op drie andere scholen schaakles gegeven: De Schutse in Maasland, Prins Mauritsschool in De Lier, Rehobothschool in Naaldwijk.

Daarmee hebben sinds september 2015 zo’n 450 basisscholieren schaaklessen gevolgd op 17 scholen of BSO’s met de Stappenmethode (190 ) of Chessity (260).  Op negen scholen hebben  zo’n 480 kinderen (ook) een workshop Chessity gehad.  Totaal hebben 750 kinderen via een cursus of een workshop via het Schoolschaakplan Westland kennis gemaakt met schaken.                                       Scholen, ouders, trainers en kinderen zijn positief over deze schaakactiviteiten.  Schaken wordt weer populair onder de schooljeugd. Dit belooft veel voor de komende jaren. 

Ard Dekker, Coördinator van het Schoolschaakplan Westland, geeft graag en vrijblijvend een workshop Chessity of meer informatie over de mogelijkheden op de scholen en BSO’s: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0623928006.  

 

 

Agenda

Geen evenementen