Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Net als vorig jaar, toen 111 scholieren hebben meegedaan, kunnen basisscholieren van 11  t/m 15 september a.s. op school tijdens de Nationale Sportweek of in de bibliotheek van Naaldwijk schaken tegen een kampioen van het Westland of van een schaakclub. De start van de Nationale Sportweek is 9 en 10 september in het Zuiderpark in Den Haag bij de nieuwe sportcampus.

Alle basisscholen in Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland kunnen  een (oud-) Westlands – en/of clubkampioenen van Schaakmat, SIO of Lierse ontvangen die gratis een schaaksimultaan geeft tegen maximaal 15 kinderen gedurende een uur. De huidige Westlands Schaakkampioen Henk van Putten is een van de simultaangevers. Deelnemende  scholen krijgen een schaakkwartet dat de Koninklijke Nederlandse Schaakbond in 2016 heeft uitgegeven.

Het  Schoolschaakplan Westland is een van de 52 kaarten van het schaakkwartet. Nick Schilder en Anish Giri staan op de achterzijde van alle kaarten. De kinderen die remise spelen of winnen krijgen een schaakaandenken.  

Interesse voor de schaaksimultaan graag uiterlijk 1 september a.s. aangeven bij Ard Dekker, de coördinator van het Schoolschaakplan Westland. Hij is bereikbaar per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (06-23928006). Graag de voorkeur voor dag/tijd in de periode maandag 11 t/m vrijdag 15 september a.s.  aangeven en of voldoende schaakspelen aanwezig zijn.  In overleg met de simultaangever wordt een definitieve afspraak gemaakt voor de simultaan. Zie bijgaande algemene poster. Zo’n poster kan ook ‘op maat’ worden gemaakt voor elke school waar een simultaan wordt gegeven. 

 

Daarnaast mogen maximaal 15 basisschoolleerlingen op woensdagmiddag 13 september (14.00-15.30 uur) in de bibliotheek van Naaldwijk  meedoen aan een schaaksimultaan. Deelname is gratis en deelnemers krijgen een consumptie en een schaakaandenken. Opgeven is mogelijk via www.bibliotheekwestland.nl.  

Agenda

Geen evenementen