Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Tijdens de Nationale Sportweek hebben 119 kinderen een schaaksimultaan gespeeld tegen een schaakkampioen. Dit vond plaats op drie basisscholen, een BSO en de bibliotheek van Naaldwijk. Het werd georganiseerd door het Schoolschaakplan Westland.

De jeugdige schakers waren erg enthousiast en maakten het de drie simultaangevers lastig. Totaal 24  kinderen wisten remise te spelen. Er werd zelfs een overwinning geboekt. Allen kregen een schaaksleutelhanger als prijs. Natuurlijk werd ook gewezen op de mogelijkheid om op maandagavonden van 18.30-19.30 uur kennis te maken met de jeugdschaakverenigingen in Naaldwijk (Schaakmat Westland) en De Lier (Lierse).

Westlands Schaakkampioen Henk van Putten beet op dinsdagmorgen de spits af tegen 24 kinderen van groep 7 van de Joannesschool in Naaldwijk. Ivo, Fiene en Amber speelden knap remise.

Bij de Prins-Willem Alexanderschool in De Lier speelden vrijwel alle kinderen uit de groepen 6 en 7 tegen Henk van Putten en Jan Dekker. Henk speelde tegen 20 kinderen en alleen Vivian wist remise af te dwingen. Jan had 24  tegenstanders. Hij gunde zeven kinderen een remise.

Woensdagmorgen speelde Ard Dekker tegen 29 kinderen van veel verschillende groepen van de EWMM in Monster. Zeven leerlingen speelden remise en Jelmer wist zelfs te winnen. Later bleek hij de enige te zijn die deze week bij de simultaans had gewonnen.

In de bibliotheek van Naaldwijk zaten woensdagmiddag tien kinderen paraat om het Ard Dekker zo moeilijk mogelijk te maken. Na 1,5 uur schaken mochten Raf, Glenn en Timo een extra schaaksleutelhanger in ontvangst nemen voor hun remise.

Bij de BSO De Lange Keizer in De Lier schaakten twaalf scholieren tegen Ard Dekker. Igor, Joris en Alexandra kregen een sleutelhanger voor hun remise.