Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Woensdagmiddag 7 april jl. werd de Eerste Westlandse Montessorischool (EWMM) uit Monster bij het WSK345 overtuigend kampioen.  Op 31 maart was het al winnaar geworden van het kampioenschap voor alle groepen van de basisschool. De individuele kampioenen werden Lois Wink (groep 5; EWMM), Abel Drenthen (groep 4; Het Galjoen uit Den Hoorn) en Nathan Drenthen (groep 3; Het Galjoen).  De individuele prijzen zijn  op 9 april a.s. uitgereikt door wethouder Pieter Varekamp en sponsor Marijke Lohuis (www.lohuislighting.nl). De prijzen van de schoolteams zijn/worden op school uitgereikt. EWMM en De Regenboog (Naaldwijk) mogen van 14-18 juni a.s. meedoen met de halve finale van het Online Nederlands Kampioenschap 345. De Joannesschool (Naaldwijk) mag een vrijplaats aanvragen. 

Heel anders dan op 31 maart was het deze woensdagmiddag weer om binnen te zitten. Het positieve effect daarvan was goed zichtbaar: alle 54 aangemelde kinderen t/m groep 5 van acht basisscholen uit Westland en Midden-Delfland speelden mee! Een groot compliment voor iedereen.  Net als 31 maart verliep het kampioenschap soepel en was de spanning een uur te snijden.  De individuele uitslagen van de twee groepen zijn te zien op www.lichess.org:  WSK 345 - Groep 5 Teamcompetitie en WSK 345 - Groep 1 tm 4 Teamcompetitie De eindscores van de scholen zijn bepaald door de beste tien teamscores in beide groepen. Bovendien waren er te weinig deelnemers voor een aparte groep 3. Deze effecten zijn handmatig verwerkt in onderstaande eindstanden.

Bij de teams werd  de EWMM overtuigend winnaar met 99 punten. Zij ontvangen de nieuwe wisselbeker 15 april a.s. op school. De vorige wisselbeker mocht De Hofvilla (Wateringen) houden na drie keer winst. De nummers 2 t/m 4 ontliepen elkaar weinig. De Regenboog werd tweede met 70 punten voor de Joannesschool met 69 punten en Het Galjoen (Den Hoorn) met 66 punten.   

De individuele prijzen zijn vrijdag 9 april uitgereikt op het Wilhelminaplein bij de schaakdamtafel. De individuele prijswinnaars zijn:                                 
Groep 5:   Lois Wink  (23), 2e Finn Slikkerveer (14; De Regenboog) en 3e Bas Groenewegen  (14; de Joannesschool).                                                   
Groep 4:  1e Abel Drenthen (36), 2e Tijn Groenewegen (10; de Joannesschool) en 3e Sid van Krieken (9; EWMM).                                                         
Groep 3: 1e Nathan Drenthen (12), 2e Sven Wink (8; EWMM) en 3e Ilke Özgür Santofimia (7; Het Galjoen).

Deze online schaakkampioenschappen zijn georganiseerd door het Schoolschaakplan Westland. Wilt u op school gratis en vrijblijvend een workshop Chessity of een andere schaakactiviteit dan helpt Ard Dekker  (coördinator Schoolschaakplan Westland; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) u graag verder.