Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Het SIO Rapid Toernooi dat zou plaatsvinden op 13 november 2021 gaat helaas niet door.
De zaal is een horecagelegenheid en de huidige regelgeving maakt het voor de organisatie niet mogelijk om ongeveer 80 schakers te ontvangen.
Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in De Lier.

 

Donderdagmiddag 28 oktober 2021, om 13.30 uur tot circa 17.00 uur ( prijsuitreiking ) in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk.
Men wordt verzocht om 13.15 uur aanwezig te zijn.

iedereen die 55 wordt in 2021 of ouder is en woonachtig is in het Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland of lid is van een schaakvereniging in die regio, kan aan dit kampioenschap meedoen. Dus ook huisschakers of huisschaaksters zijn van harte welkom.

De kosten bedragen € 5, --.

Er zijn twee prijzen per groep, terwijl een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
Johan ’t Hart van Schaakmat Westland is de titelverdediger (uitslagen en foto uit 2019). 

Inschrijven kan men tot uiterlijk dinsdagavond 26 oktober bij Jan Dekker tel. 625659, of 06-13186786. Of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Verder bij de afgevaardigden van de volgende club: Teun van Dijk (Lierse SV)

Het 32e SIO Rapid Toernooi dat zou plaatsvinden op 13 november 2021 gaat helaas niet door. We hadden dit jaar gehoopt weer te kunnen beginnen, maar het gaat niet lukken vanwege de beperkende maatregelen. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in De Lier.

 

Hallo schaaksters en schakers,

Het Westlands Schaakkampioenscahp 55 +, gaat i.v.m. de Corana perikelen dit jaar niet door.

Beste Schakers,

 

Afgelopen 71 jaar werd er elk jaar aan het eind van de zomer het Westlands Druivenschaaktoernooi georganiseerd. Trouwe deelnemers zien dat toernooi als de start van het nieuwe schaakseizoen. Dit jaar zijn er echter grote onzekerheden vanwege het Coronavirus. Zo is binnensport op dit moment verboden, mogen café’s mensen niet binnen laten zitten, zitten we met een 1.5 meter maatschappij, en is de leeftijd van veel schakers in de gevarengroep van het virus. 1 september wordt wel eens genoemd als datum waarop de regels wat losser kunnen worden, maar ook dat is nog niet zeker.

 

Deze onzekerheden hebben ons er toe genoodzaakt om het komende Druivenschaaktoernooi in zijn huidige vorm af te gelasten. Dit betreuren we zeer. Wel houden we een kleine slag om de arm, dat als de regels het toelaten en er genoeg animo is, we een klein middagtoernooi zouden kunnen organiseren op zaterdag 29 augustus. Dit is echter allerminst zeker. Indien ik nader nieuws hierover heb, kom ik er uiteraard op terug.

 

Met vriendelijke groeten,

Paul Brasser

Voorzitter Westlands Druivenschaakcomité

Vanwege het coronavirus hebben wij besloten in 2020 geen toernooi te houden.

Het volgende toernooi is in 2021 op 27 en 30 augustus en 3 september.

Beste Allen,

Het doet me zeer om te mededelen dat het WSK en het WSJK 2020 niet doorgaat.

Het is niet verantwoord.

Oefen flink zodat we in oktober weer gezond en wel aan een nieuw seizoen kunnen beginnen

De toernooileiding

De inschrijving voor het WSK 2020 is weer geopend! Zie onderstaand inschrijfformulier

Zaterdag 11 januari werd voor de 40e keer het Westlandse Snelschaakkampioenschap georganiseerd in partycentrum Het Centrum in De Lier. Het toernooi werd dit jaar gewonnen door Bram van den Berg van de Tilburgse Schaakvereniging Stukkenjagers. Hij mocht dan ook de wisselbeker mee naar huis nemen.

Agenda

Geen evenementen