Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Na twee jaar afwezigheid wordt dit jaar weer ouderwets het Westlandse druivenschaaktoernooi georganiseerd. Na de zomervakantie zal voor de 72e keer het toernooi van start gaan.

Traditiegetrouw wordt met het Druivenschaaktoernooi het nieuwe schaakseizoen ingeluid. Naast veel clubschakers verwelkomen wij jaarlijks ook een groot aantal thuisschakers van alle niveaus. Er wordt gespeeld op vrijdag 26 augustus, maandag 29 augustus en vrijdag 2 september in gebouw "De Kiem" Koningin Julianaweg 91 te ’s-Gravenzande.

De inschrijving voor dit toernooi is geopend. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact op te nemen met Sandra van den Berg, tel 06-42869855.

Het toernooi bestaat uit een jeugdtoernooi en een seniorentoernooi dat open staat voor iedereen, clubschaker of thuisschaker.

De senioren beginnen om 19.30 uur, de jeugdspelers om 19.00 uur. De kosten voor dit toernooi bedragen slechts € 5,-- voor jeugdspelers en € 10,-- voor senioren. Naast drie gezellige avonden krijgt iedere deelnemer Westlandse druiven en de helft van de deelnemers wint een fraaie prijs.

Het 72e Westlands Druivenschaaktoernooi wordt gehouden op vrijdagavond 26 augustus, maandagavond 29 augustus en vrijdagavond 2 september 2022 in ‘s-Gravenzande (De Kiem). Er is een jeugdgroep van 19.00-21.00 uur. Inschrijven: Sandra v.d. Berg (0642869855 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

  1. Er wordt gespeeld volgens de Nederlandse vertaling van de laatst vastgestelde FIDE-Regels voor het Schaakspel.

VIJFTIGSTE WESTLANDSE SCHAAKKAMPIOENSCHAPPEN 2022

Dit jaar wordt het schaakseizoen weer besloten met een gevecht om het Westlands Schaakkampioenschap, in gebouw De Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 47 te Naaldwijk (thuishaven Schaakmat Westland).

Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle WESTLANDSE EN MIDDEN-DELFLANDSE SCHAKERS EN DOOR NIET WESTLANDERS EN MIDDEN-DELFLANDERS DIE LID ZIJN VAN EEN WESTLANDSE SCHAAKCLUB.

Op donderdagmiddag 28 oktober werd dit kampioenschap gehouden. In de Ontmoetingskerk de locatie van Schaakmat Westland. Titelverdediger was Johan ‘t Hart. Die na 3 wedstrijden al kansloos was. De strijd ging tussen Michael Aagaard en Henk van Putten beide behaalden 4 punten, de partijen door beide gespeeld tegen Johan ’t Hart en Frans Vreugdenhil besliste in het voordeel van Michael.

Hierna gingen de prijswinnaars gezamenlijk op de foto.

De eindstanden van deze groepen zijn als volgt:

Het SIO Rapid Toernooi dat zou plaatsvinden op 13 november 2021 gaat helaas niet door.
De zaal is een horecagelegenheid en de huidige regelgeving maakt het voor de organisatie niet mogelijk om ongeveer 80 schakers te ontvangen.
Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in De Lier.

 

Het 32e SIO Rapid Toernooi dat zou plaatsvinden op 13 november 2021 gaat helaas niet door. We hadden dit jaar gehoopt weer te kunnen beginnen, maar het gaat niet lukken vanwege de beperkende maatregelen. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in De Lier.

 

Hallo schaaksters en schakers,

Het Westlands Schaakkampioenscahp 55 +, gaat i.v.m. de Corana perikelen dit jaar niet door.

Beste Schakers,

 

Afgelopen 71 jaar werd er elk jaar aan het eind van de zomer het Westlands Druivenschaaktoernooi georganiseerd. Trouwe deelnemers zien dat toernooi als de start van het nieuwe schaakseizoen. Dit jaar zijn er echter grote onzekerheden vanwege het Coronavirus. Zo is binnensport op dit moment verboden, mogen café’s mensen niet binnen laten zitten, zitten we met een 1.5 meter maatschappij, en is de leeftijd van veel schakers in de gevarengroep van het virus. 1 september wordt wel eens genoemd als datum waarop de regels wat losser kunnen worden, maar ook dat is nog niet zeker.

 

Deze onzekerheden hebben ons er toe genoodzaakt om het komende Druivenschaaktoernooi in zijn huidige vorm af te gelasten. Dit betreuren we zeer. Wel houden we een kleine slag om de arm, dat als de regels het toelaten en er genoeg animo is, we een klein middagtoernooi zouden kunnen organiseren op zaterdag 29 augustus. Dit is echter allerminst zeker. Indien ik nader nieuws hierover heb, kom ik er uiteraard op terug.

 

Met vriendelijke groeten,

Paul Brasser

Voorzitter Westlands Druivenschaakcomité

Vanwege het coronavirus hebben wij besloten in 2020 geen toernooi te houden.

Het volgende toernooi is in 2021 op 27 en 30 augustus en 3 september.

Agenda

Geen evenementen