Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Op een tropische zaterdag, 27 augustus, vond voor de 13e keer het Blitz Schaaktoernooi plaats in het mooie winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Misschien een beetje te warm, maar de 16 sterkste schakers van het Westland maakten er een mooi en spannend schaakfeestje van. De verwachting was dat de strijd om de 1e plaats zou gaan tussen de echtelieden Jan-Willem de Jong en Bianca de Jong-Muhren, maar misschien zouden ze en beetje moe zijn door de komst van hun eerste kind.

Beide schakers schoten echter als raketten uit de startblokken en het wachten was op de voorlaatste ronde, wie de eindwinnaar zou worden. In die ronde speelden ze tegen elkaar en bij het ingaan van die ronde hadden ze evenveel punten en was de winnaar eigenlijk al verzekerd van de 1e plaats. Het werd een mooie strijd, die werd gewonnen door Jan-Willem. Hij verloor uiteindelijk maar een half puntje tegen Frans Vreugdenhil, die daar bijzonder trots op was. Frans had de winst voor het oprapen, maar durfde niet door te zetten vanwege zijn tijdnood. Voor elke schaker was er een leuke prijs, alle beschikbaar gesteld door de Naaldwijkse winkeliers.

Naast dit schaakgeweld werd er ook nog een schaaksimultaan gegeven door Anja v/d Kraan-Valstar. Vanwege het mooie weer was de opkomst daar niet zo groot als in de voorgaande jaren, maar ze had het toch soms knap lastig tegen het publiek op 5 borden. En even verderop was de jongste jeugd bezig op het grote tuinschaakspel, onder de bezielende leiding van Gerard Helmich.

 

Agenda

Geen evenementen