Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

In de Kiem in ’s-Gravenzande eindigde vrijdag 2 september het 72e Druivenschaaktoernooi. Na twee jaar afwezigheid wegens Corona was het dit jaar weer ouderwets tijd voor Westlandse druiven, notatieboekjes, chrysanten en voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.
Het toernooi startte dit jaar op de eerste avond in “de Brug” in ’s-Gravenzande, omdat onze gebruikelijke speellocatie bezet was. Ook met “de Brug” heeft het Druivenschaaktoernooi een relatie, hier werd namelijk het 25e toernooi gehouden met toen een ongekend aantal van meer dan 300 deelnemers.

Voorafgaand aan de laatste ronde stond Marnix Hofman bovenaan gevolgd door Henk van Putten op een half punt. Henk won zijn partij van Michiel van Woerden en Marnix moest in remise berusten tegen Paul Brasser. Beide spelers eindigden met 2 punten. Henk werd tot winnaar uitgeroepen van het toernooi op basis van loting.

De eerste teamprijs werd gewonnen door Schaakmat Westland 4 bestaande uit: Theo van der Pol, Rens Zuiderwijk, Wijnand Hijkoop en Leen Prins.

Bij de Jeugd ging de eerste prijs naar Jari van Beek van Schaakmat Westland met een score van 6 uit 6. De tweede plek ging naar Daan Kolebrander. De eerste teamprijs ging naar het team van Jari en Jelte met 16,5 punt gevolgd door het team van Valentijn en Tim met 8,5 punt.

Er deden dit jaar 74 deelnemers mee, waaronder ook veel thuisschakers. Deze verwelkomen wij volgend jaar graag opnieuw en dan op: vrijdag 25 augustus, maandag 28 augustus en vrijdag 1 september. Voor alle uitslagen foto’s en overige informatie kunt u kijken op deze website onder het kopje toernooien: Druivenschaaktoernooi.