Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De 52e editie van de Westlandse Schaak Kampioenschappen 2024 is een prooi geworden voor Henk van Putten. Hij maakte zijn favorietenrol waar en is nooit uit de top van het klassement weggeweest. De tweede plaats was voor titelverdediger Johan Voorberg die na zijn verloren partij in de eerste ronde langzaam terugkrabbelde naar de top. Robert Merle eindigde op de derde plaats.

De ratingprijs in groep 1 ging naar Gerard Buijs. In groep 2 was Jari van Beek duidelijk de sterkste met Ghimire Shekhar  op de tweede  en Sander de l’ Ecluse op de derde plaats. Hier ging de ratingprijs naar Shaun de Munck.    

 Naast de gebruikelijke bekers waren er dit jaar dankzij sponsoren ook andere prijzen te verdienen. Iedere ronde konden er in beide groepen consumptiebonnen gewonnen worden en als eindprijzen waren er een aantal borrel/prijspakketten. Deze werden in groep 1 mee naar huis genomen door Henk van Putten, Johan Voorberg, Robert Merle, Jeffrey Hofland en Remco Trompetter. In groep 2 mochten Jari van der Beek, Ghimire Shekhar, Wim Krösschell en Peter Zuiderwijk naar voren komen om een pakket uit te kiezen.

Prijswinnaars-senioren.jpg - 4.56 MB

 Ook de jeugd had zijn eigen kampioeschap.  Het Westlandse Jeugdschaak Kampioenschap 2024 werd druk bezocht. Er deden in totaal 26 jeugdschakers uit het Westland aan mee. Ze werden ingedeeld in drie groepen. De tien sterkere schakers zaten in groep 1, de anderen werden verdeeld over groepen 2 en 3. Kampioenvan groep 1 van het WJSK is geworden Noah Sosef uit Poeldijk, hij had één partij verloren, één remise en de rest gewonnen, op de tweede plaats is geëindigd Aaron Brunner en derde is geworden Joseph el Sharoud. In groep 2 is Jayden Huis op de eerste plaats geëindigd door alle partijen te winnen, tweede werd  Stefan Sjerp en derde  Tycho Kester. In groep 3 was het Remco Kester die zich de sterkste toonde, op de tweede plaats kwam Julian Eikenboom en als derde Luuk Zuidgeest. Iedere deelnemer kreeg als aandenken nog een medaille mee naar huis.

Prijswinnaars-jeugd.jpg - 664.51 kb

 Negen maandagen lang is er weer op diverse fronten gestreden op het schaakbord om de eer en de prijzen in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Alle uitslagen van de senioren en de jeugd zijn te vinden op www.westlandschaakt.nl. Naast het sportieve gedeelte is er ook volop tijd en ruimte voor, zoals dat bij voetbal heet, ‘de derde helft’. Dit maakt de Westlandse Schaak Kampioenschappen tot een sfeervol en gezellig toernooi. Als je eenmaal een keer hebt meegedaan dan blijf je terugkomen. Dat blijkt wel uit het feit dat Frans Vreugdenhil en Jan Dekker al meer dan 50 keer hebben deelgenomen! Zij hebben hiervoor dan ook een fraai aandenken uitgereikt gekregen. En de verwachting is dat er meer personen gaan volgen die dit aantal gaan halen!