Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

WSSK 2024

 

Zaterdag 13 januari 2024 organiseert de Commissie WSSK het 42e "Open Westlands Snel-Schaak Kampioenschap" met als inzet de officiële titel "Westlands Snel-Schaak Kampioen". Dit toernooi wordt mogelijk gemaakt door de sponsoring van: Priva BV - Lagerwerf wonen - Bakker van Delft – Dutch Zebra AoI. 

Deelnemerslijst staat (verderop) apart op deze site ! U kunt zich opgeven t/m vrijdag 12 januari 20:00u door een mail te sturen

naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, club, speelsterkte en KNSB nummer.

Lees meer...

U kunt zich opgeven t/m vrijdag 12 januari 20:00u door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, club, speelsterkte en KNSB nummer.

Klik op titel balk voor de lijst met (41 !) deelnemers van 42e editie van de WSSK:

Lees meer...

Hier vind u de lijst met deelnemers van 41e editie van de WSSK

Lees meer...

Zaterdag 11 januari werd voor de 40e keer het Westlandse Snelschaakkampioenschap georganiseerd in partycentrum Het Centrum in De Lier. Het toernooi werd dit jaar gewonnen door Bram van den Berg van de Tilburgse Schaakvereniging Stukkenjagers. Hij mocht dan ook de wisselbeker mee naar huis nemen.

Lees meer...

Op 11 januari is de 40e editie van het WSSK gespeeld. Hieronder volgende de uitslagen van het toernooi.

Lees meer...

Stefan Bekker heeft na een spannende strijd het Open Westlands Snelschaakkampioenschap gewonnen. Voor de laatste ronde stond hij nog een half punt achter, maar oud winnaar Fred Slingerland moest in de laatste ronde een punt afstaan, waardoor Stefan hem kon passeren. Menno Pietersma was op de derde plaats de beste Westlander. Leo Duijvesteijn won groep 2 en Remco Trompetter werd eerste in groep 3.

Lees meer...

Zaterdag 12 januari 2019 organiseert de Commissie WSSK het 39e "Open Westlands Snelschaakkampioenschap" met als inzet de officiële titel "Westlands Snelschaakkampioen". Dit toernooi wordt mogelijk gemaakt door de sponsoring van: Priva BV, Lagerwerf wonen en Den Hoed Bouw BV. De eerste groep zal bestaan uit ongeveer 14 tot 20 personen. In deze groep wordt dubbelrondig gespeeld met een tempo van 3 min pp +  2 sec per zet. De overige groepen bestaan bij voldoende aanmeldingen uit 12 personen. Hier worden 11 partijen gespeeld met 10 min. bedenktijd per persoon. Hoewel dit toernooi van opzet een seniorentoernooi is, is uiteraard ook de jeugd van harte welkom.

Lees meer...

Vanuit Westland reisden Finley en Dimitris af naar het Drentse Meppel om deel te nemen aan het NK schaken voor jeugd F. Het begon al vroeg, om 10:15 werd het toernooi strak op tijd geopend, en om 10:30 begon de eerste partij van totaal 7 ronden. Door de pairing begonnen beide heren direct tegen een lastige tegenstander, en allebei ook met zwart. Finley had hier weinig verweer , Dimitris wist wel gelijk zijn eerste partij te winnen. Hierna begon voor Finley een ritme: na met zwart tegen een zware tegenstander en verlies, met wit tegen een makkelijke tegenstander met winst. Dit herhaalde zich een keer, en na wederom verlies in ronde 5 met zwart tegen een sterke tegenstander, trof hij in ronde 6 alweer iemand met 100 punten rating meer, hoe zou dit aflopen? Hier wist Finley met wit toch naar winst te spelen, en bleef hij verdienstelijk op 50% staan: 3 gewonnen en 3 verloren partijen.

Lees meer...