Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Dit jaar wordt het schaakseizoen weer besloten met een gevecht om het Westlands Schaakkampioenschap, in gebouw De Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 47 te Naaldwijk (thuishaven Schaakmat Westland).

Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle WESTLANDSE EN MIDDEN-DELFLANDSE SCHAKERS EN DOOR NIET WESTLANDERS EN NIET MIDDEN-DELFLANDERS  DIE LID ZIJN VAN EEN WESTLANDSE SCHAAKCLUB.

Er worden weer negen ronden gespeeld en de eerste ronde is op maandagavond 15 april 2024. De overige ronden zijn op de maandagavonden 22, 29 april; 6, 13, 27 mei en 3,10,17 juni. 

De aanvang is telkens om 19.45 uur. Het speeltempo is voor de gehele partij 1 uur en 40 minuten per persoon + 10 seconden per zet vanaf de start.

De deelnemers strijden dit jaar in drie ratinggroepen welke volgens het Zwitsers systeem op rating ingedeeld zullen worden: groep 1: >1850; groep 2: >1650 - <1900; groep 3: <1750. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelnemers groepen samen te voegen of de ratinggrenzen te wijzigen.

De resultaten worden doorgegeven aan de KNSB voor ratingverwerking.

Het is mogelijk om maximaal twee keer een vrije ronde (bye) op te nemen in de ronden 1 t/m 7. Per bye levert dit een half punt op. Extra byes of byes in andere ronden leveren geen punten op. Afzeggen voor een ronde kan tot donderdag 19.00 uur voor de wedstrijddag per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voor calamiteiten op het laatste moment op maandag: 06-19728710. Afzeggen na donderdag 19.00 betekent een reglementair verlies van de partij omdat de indelingen dan al gemaakt zijn, tenzij de wedstrijdleiding anders beslist.

De indelingen, uitslagen en standen worden gepubliceerd op www.westlandschaakt.nl . Nieuwe indelingen, ook die van de eerste ronde, worden op donderdagavond voor de wedstrijddag bekend gemaakt. 

Prijzen: zoals ieder jaar krijgen de prijswinnaars een beker mee naar huis. Maar er is meer: dankzij sponsoren hebben we dit jaar extra eindprijzen en rondeprijzen. Buiten dit zijn er ook balpennen voor de deelnemers. Er wordt gestreeft naar drie eindprijzen per groep en afhankelijk van het aantal en de grootte van de groepen misschien nog ratingprijzen. Dit alles wordt uitgekeerd in de vorm van verschillende prijs/borrel pakketten. Ook zijn er iedere ronde in iedere groep consumptiebonnen te winnen voor diegene die wint van een sterkere tegenstander met het grootste ratingverschil.  De prijsuitreiking voor de eindprijzen is direct na afloop van de laatste ronde op 17 juni. Dit zijn de sponsoren die dit allemaal mogelijk maken:
- VREUGDENHIL ALSTROEMERIA’S 
- SCHEKOR KOERIERS 
- SNOR ADMINISTRATIE

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 en dient contant op de eerste speelavond voldaan te worden bij de penningmeester. Niet-KNSB-leden betalen €12,50 extra voor het ratinglidmaatschap van de KNSB.

Inschrijven kan tot donderdag 11 april 19.00 uur per mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor spelers die lid zijn van de KNSB is het voldoende om naam, groep van voorkeur en eventuele datum(s) van verhindering door te geven. Niet-KNSB-leden dienen ook nog het volgende door te geven: 
- Voorletters
- Voornaam
- Achternaam
- Woonplaats
- Geboortedatum
- Telefoonnummer
- E-mail

MET VRIENDELIJKE GROETEN NAMENS HET WSK COMITÉ