Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Zaterdag 16 september 2023 begon de KNSB competitie voor ons eerste team. We zitten nu voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de poule bij Rijswijk 1. De balans: twee keer niet gespeeld i.v.m. corona, twee seizoenen terug met 5-3 verloren in De Lier, en vorig seizoen met 4,5-3,5 gewonnen in Rijswijk. Dit seizoen weer in De Lier. Gezien de gemiddelde ratings van de opstellingen op papier gelijk de topper van het seizoen.

De laatste wedstrijd in de KNSB klasse 2c was een thuiswedstrijd tegen mede degradant Dordrecht. Een strijd om de eer, want dit jaar degraderen 3 teams vanwege wijzigingen in het competitiesysteem. Dordrecht en Schaakmat Westland mochten in een onderling duel uitmaken wie kan zeggen dat ze als gevolg van een systeemwijziging degraderen naar de derde klasse.

De kans op lijfsbehoud in de tweede klasse was al klein bij het ingaan van de laatste ronde. Maar na de 6-2 nederlaag tegen CSV uit Capelle is het optreden in de tweede klasse tot een (voorlopig) einde gekomen. Een forse nederlaag die enigsinds geflatteerd is zonder CSV tekort te willen doen die terecht aan het langste eind trokken.

Op zaterdag 11 maart speelde Schaakmat Westland thuis in De Lier tegen Rokado uit Nieuw Beijerland. Vorig seizoen hadden we het onderling treffen nipt gewonnen en een nieuwe overwinning was hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Schaakmat Westland 1 is tegen een stevige nederlaag opgelopen in de uitwedstrijd tegen het eerste van Philidor Leiden.

Na de nipte nederlaag in de tweede ronde tegen BSG was het zaak voor de spelers van Schaakmat Westland in de uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht de draad weer op te pakken in de spannende tweede klasse (2c) poule.

In de tweede ronde KNSB stond BSG 1 op het programma voor de schakers uit het Westland. BSG 1 is gedegradeerd uit de 1e klasse en speelt voor het kampioenschap ondanks een nederlaag in de eerste ronde tegen Philidor. In De Lier was het ook spannend en waren de teams aan elkaar gewaagd.

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. In klasse 2C stond in de eerste KNSB ronde de inmiddels klassieke derby Rijswijk-Schaakmat Westland 1 op het programma. De laatste jaren was Rijswijk steevast op bezoek bij ons in het Westland, dus het was weer even zoeken naar de speellocatie van de Rijswijkers. Een beetje verscholen in de Heerenstraat voltrok zich een spannende strijd.

Afgelopen zaterdag werd de vierde ronde KNSB ingehaald. Nog een restant van de corona-maatregelen dat moest worden ingelopen. Als gevolg van vakanties en andere omstandigheden was het zowel aan Westlandse als aan Dordtse zijde lastig voor de teamleiders om een compleet team op de been te brengen. Dordrecht slaagde daar uiteindelijk wel in, Schaakmat Westland begon met een 1-0 achterstand.

Agenda

11-11 2023 10:00 - 16:30
33e SIO Rapid Toernooi 2023