Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. In klasse 2C stond in de eerste KNSB ronde de inmiddels klassieke derby Rijswijk-Schaakmat Westland 1 op het programma. De laatste jaren was Rijswijk steevast op bezoek bij ons in het Westland, dus het was weer even zoeken naar de speellocatie van de Rijswijkers. Een beetje verscholen in de Heerenstraat voltrok zich een spannende strijd.

Afgelopen zaterdag werd de vierde ronde KNSB ingehaald. Nog een restant van de corona-maatregelen dat moest worden ingelopen. Als gevolg van vakanties en andere omstandigheden was het zowel aan Westlandse als aan Dordtse zijde lastig voor de teamleiders om een compleet team op de been te brengen. Dordrecht slaagde daar uiteindelijk wel in, Schaakmat Westland begon met een 1-0 achterstand.

In de inhaalronde van de KNSB mocht Schaakmat Westland 1 het thuis opnemen tegen DD 1, een team dat reeds 2 ronden voor het eind kampioen is. Voor ons was het zaak zo veel mogelijk bordpunten te snoepen, al hebben we de laatste paar jaar goede scores gehaald tegen DD. Spannender voor ons was de uitslag van VAS tegen Oestgeest.

Op zaterdag 23 april voltrok zich de negende ronde in de tweede klasse KNSB. Schaakmat Westland mocht het thuis opnemen tegen Rijswijk 1. Een gezellige derby met volop spanning in de strijd tegen degradatie.

Op zaterdag 2 april stond het degradatieduel Krimpen aan de IJssel 2 - Schaakmat Westland 1 in de tweede klasse C op het programma in het thuishonk van de Krimpenaren.

Ronde nummer 7 van de KNSB. Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma, samen met het tweede in De Ark, was het weer eens ouderwets gezellig. In de speelzaal was het spannend, althans bij het eerste.

In de tweede ronde van de KNSB beker mocht Schaakmat Westland aantreden tegen Spijkenisse. Op vrijdagavond togen Henk, Michael, Timon en Manfred af naar de Bibliotheek in Spijkenisse om de strijd aan te binden met dit team uit de eerste klasse KNSB.

Eindelijk kon de competitie weer opgepakt worden. Schaakmat Westland 1 mocht in de zesde ronde aantreden tegen Rokado 1, een uitwedstrijd in Nieuw-Beijerland. Corona heeft het buurthuis goed gedaan, de laatste keer dat we hier speelden was de zaal nog een beetje armoedig. Nu hadden we een prima speellocatie met uitstraling in een verder uitgestorven dorpje op de Zuid-Hollandse eilanden.

De derde ronde KNSB mochten we thuis een degradatiewedstrijd spelen tegen VAS 2. Een bijzondere ronde die beïnvloed wordt door de "hand van Rutte", maar bovenal door het aanhoudende roestige schaakniveau van de Westlanders.

Anderhalf jaar heeft de competitie stilgelegen. Sinds 15 maart 2020 was het wat schaken betreft leeg in De Ark in De Lier. Tot gisteren 18 september 2021 bleven de stukken in de doos en de klokken uit, maar gisteren strak om 13:00 uur drukten de zwart spelers de klok in onder de bezielende leiding van wedstrijdleider Jan van den Ende.

Agenda

29-10 2022 10:00 - 16:15
32e SIO Rapid Toernooi 2022