Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Een week na de spannende bekerwedstrijd tegen DSC, stond het cruciale duel voor het kampioenschap tegen DSC op het programma. Een gelijkspel zou gezien de achterstand in bordpunten en het resterende programma niet genoeg zijn. Lange tijd was behoorde een overwinning tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk trok DSC toch aan het langste eind.

Lees meer...

De laatste ronde van het kalenderjaar speelden we thuis tegen DSC. Niet de grote concurrent voor de HSB titel, maar het tweede team van DSC dat zeker ook niet onderschat moet worden. Na een zware strijd wonnen we met 5-3 en staan we in ieder geval voor 3 dagen op kop. DSC 1 kan dan door een overwinning op Botwinnik de koppositie weer nemen voordat we in februari te strijd met elkaar aanbinden.

Lees meer...

Om gedeeld koploper te blijven, moest er gewonnen worden maar tegen Promotie is dat zeker geen gemakkelijke opgave. Gelukkig waren we op volle sterkte en miste onze tegenstander een belangrijke speler.

 

Lees meer...

In de tweede wedstrijd van het jaar speelden we thuis tegen Schaakhuis. De wedstrijd werd nooit echt spannend en al snel hadden we een ruime voorsprong te pakken. Niemand verloor en met vier overwinningen kwam de uitslag op 6 - 2.

Lees meer...

De eerste ronde van de HSB-competitie speelden we tegen SHTV, waar we vorig jaar met 6-2 van hadden gewonnen. Dat zou niet voldoende zijn om na de eerste ronde aan de leiding te gaan, want zowel DSC als Botwinnik hadden hun wedstrijd al met 6,5-1,5 gewonnen.

Lees meer...

Schaakmat Westland 1 speelde thuis tegen koploper Botwinnik met als inzet de strijd om de titel weer spannend te maken. Aan alle borden brandde dan ook een fel gevecht los. Aan alle? Nee, één bord bood als enige weerstand tegen deze trend: Henk bereikte met wit niets tegen een toch licht dubieuze Scandinaviër en bood remise aan, wat geaccepteerd werd. Voor straf mocht hij als interimteamleider optreden en dit verslag maken.

Lees meer...

Na de nederlaag in de eerste ronde tegen DSC, herstelde Schaakmat Westland 1 zich met een 5-3 overwinning op Scheve Toren. Door de nederland van DSC tegen Botwinnik zou het toch nog een interessantere competitie kunnen worden dan gedacht na de eerste wedstrijd.

Lees meer...

Door onze twee gelijke spelen op rij, was concurrent DSC weer gelijk gekomen in matchpunten en op maar een half bordpunt achterstand. Het beloofde dus een spannende laatste ronde te worden waarin beide teams voor ieder half bordpuntje zouden vechten. Terwijl DSC in Den Haag tegen DD speelde, speelden wij een paar kilometer verderop in de hofstad tegen SHTV.

Lees meer...

De op een na laatste wedstrijd van de competitie speelden we tegen Botwinnik, dat 1 matchpunt achter ons stond en nog tegen de hekkensluiter moet. Een nederlaag zou dus dramatisch zijn en bij een gelijkspel kon DSC gelijk komen. Aangezien we ook voor de beker uit tegen Botwinnik moesten spelen, hadden we afgesproken om de eerste vier borden voor de beker te laten meetellen, waardoor deze borden nog belangrijker waren. Op papier waren we de grote favoriet met een hogere rating op ieder bord, maar Botwinnik heeft wel wat jongere spelers.

Lees meer...

Na twee ruime zeer overwinningen, moest Schaakmat Westland het in de HSB-competitie opnemen tegen Rijswijk, dat twee dik had verloren. Ondanks enkele invallers waren we ook op papier nog de duidelijke favoriet, hoewel een groot deel van het ratingverschil wel kwam door het bord van Jan-Willem. Het werd echter een zware avond waarbij we niet ontevreden mochten zijn met een gelijkspel.

Lees meer...