Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

We moesten dus ten minste 1 bordpunt inhalen op DD om degradatie te ontlopen. Het was weer in de school in Zoetermeer, deze keer weer in de grote zaal.

Lees meer...

Maandagavond heeft DSC met 4,5-3,5 gewonnen van ons. Het leek halverwege best goed te gaan. Na een 0-1 achterstand kwamen er vlot drie overwinningen en een remise. Maar toen was gelijk de koek op en werd het helaas de genoemde nederlaag. Nu moeten we woensdag 17 april flink aan de bak tegen Promotie, om Degradatie af te wenden. Het is wat het is.

Uit tegen DD3 hadden we op papier goede kansen. Gelukkig waren we compleet, want Frits vd Gaag en Jan vd Ende waren bereid om in te vallen. Hartelijk dank daarvoor.

Lees meer...

Vol goede moed waren wij afgereisd naar de ontmoetingskerk in Naaldwijk voor de thuiswedstrijd tegen SHTV. De tegenstander had maar enkele ratingpunten meer dan wij, dus er was van alles mogelijk. In ieder geval had ik hoop op een goede afloop. Frans kreeg een koningsgambiet tegenover zich waar hij zich wel in thuis voelt Rob had wit stond een pion achter, maar er leken wel kansen op een aanval. De rest stond gelijkwaardig of beter. Alleen Anja stond moeilijk. Maar ja, je knippert 2 keer met je ogen en je staat 4-0 achter. En 5-0, 6-0, 7-0 en ten slotte 8-0. Kortom een klein drama. Kennelijk allemaal een foutje gemaakt en kansen gemist helaas. Het lijkt wel schaken.
Om toch nog positief te eindigen wil ik Rob bedankten voor het invallen. Blij dat we in ieder geval compleet waren. Helaas niet met een positief resultaat, maar hij hield het wel het langste vol! Nou ja, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De volgende wedstrijd is op dinsdag 05-03-2024 uit tegen DD 3.

We mochten in de thuiswedstrijd aantreden tegen Voorburg. Na de duidelijke nederlaag van vorige keer moesten we het nu laten zien. Op voorhand waren de teams van ongeveer gelijke sterkte en op alle borden ging het ook lange tijd gelijk op en werd er flink gestreden.

Lees meer...

Vorig jaar hadden we 4-4 gespeeld tegen Rijswijk, dus er was hoop dat we ze zouden kunnen verslaan als het mee zat. Bovendien hadden we een nieuwe speler, Jan Dekker en die ging gelijk voortvarend van start aan bord 6: "Na een gelijkopgaande strijd, waar ik wel iets minder stond en tot verdedigen werd gedwongen, na dameafruil, kon ik met mijn a pion de lijn open maken voor mijn toren. Hij overzag dat ik met behulp van mijn pion op b4 de toren kon krijgen op C3, waarna ik 2 pionnen kon winnen en zo de oprukkende pionnen uit schakelen. Met mijn 3 pionnen, kon ik na winst van zijn laatste pion, gemakkelijk de winst binnen halen. Dat zag Bart van Strien ook en gaf op."

Lees meer...

Schaakmat Westland 2 - SHTV 2

 

De externe competitie is weer begonnen en we mochten thuis tegen SHTV 2. 

Er was 1 afzegging, maar gelukkig wilde Jan Dekker wel invallen op het laatste moment, 

dank hiervoor. In het begin ging alles gelijk op.

Lees meer...

Op een regenachtige donderdagavond toog ons 2e HSB-team naar DD. Deze stokoude club speelt in het Nationaal Schaakgebouw; een mooie locatie om te schaken maar niet handig als je per auto gaat. Parkeerplaatsen in de omgeving zijn schaars en duur. Henk week uit naar de Regentesselaan en Wim naar de Wassenaarseweg. Lopen is immers gezond.
DD 3 staat nog puntloos op de laatste plaats en Schaakmat Westland 2 met 3 punten op de gedeelde voorlaatste plaats als wij de wedstrijd aanvangen. Henk, Amit en Jeffrey zijn vandaag de invallers.

Lees meer...

 

Een uitwedstrijd met Schaakmat Westland 2 is voor de teamleider een hele klus. Maar na vele telefoontjes en mails kwam er toch een compleet team aan de start. Aan de start? Nee dat niet, want Wim zocht eerst naar een gratis parkeerplek in de Notenbuurt.

Lees meer...