Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Schaakmat Westland 2 - SHTV 2

 

De externe competitie is weer begonnen en we mochten thuis tegen SHTV 2. 

Er was 1 afzegging, maar gelukkig wilde Jan Dekker wel invallen op het laatste moment, 

dank hiervoor. In het begin ging alles gelijk op.

Op een regenachtige donderdagavond toog ons 2e HSB-team naar DD. Deze stokoude club speelt in het Nationaal Schaakgebouw; een mooie locatie om te schaken maar niet handig als je per auto gaat. Parkeerplaatsen in de omgeving zijn schaars en duur. Henk week uit naar de Regentesselaan en Wim naar de Wassenaarseweg. Lopen is immers gezond.
DD 3 staat nog puntloos op de laatste plaats en Schaakmat Westland 2 met 3 punten op de gedeelde voorlaatste plaats als wij de wedstrijd aanvangen. Henk, Amit en Jeffrey zijn vandaag de invallers.

 

Een uitwedstrijd met Schaakmat Westland 2 is voor de teamleider een hele klus. Maar na vele telefoontjes en mails kwam er toch een compleet team aan de start. Aan de start? Nee dat niet, want Wim zocht eerst naar een gratis parkeerplek in de Notenbuurt.

 

Dankzij Dirk, die zijn wedstrijd al een week eerder thuis vooruitspeelde, begonnen wij maandag met een 1 – 0 voorsprong.

Ons 2e HSB-team trad op vrijdagavond 15 november aan tegen het Scheve Toren 1, het team met verreweg de hoogste rating in onze klasse. Bijzonder was dat wij ook zij spelen in “De Ontmoetingskerk”. Beide teams hadden een aantal invallers.

Ons tweede HSB-team speelde in de 6e ronde thuis tegen koploper DD1.

DD 1 tegen Schaakmat Westland 2. Op voorhand al een affiche, waarvan je weet dat we het zwaar gaan krijgen. DD is natuurlijk een klinkende naam en dan ook nog eens het eerste. Goed, het gaat om de HSB, maar DD heeft gemiddeld ruim 100 ratingpunten meer.

Snel na de start kwam invaller Leo Duijvesteijn op bord 4 al in het voordeel. Ondanks dat hij de zwarte stukken bediende was na één uur spelen het pleit eigenlijk al beslecht. Toen even later ook de dame nog in de doos ging hield de tegenstander het voor gezien. Een aardig voorbeeld voor ons hele team en Leo kon zich vanaf dat moment waarnemend teamleider noemen.

Agenda

Geen evenementen